REKLAMI GEÇ

MÜSİAD Heyeti Filistin’de

MÜSİAD Heyeti Filistin’de

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Filistin’e gitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2017 Pazartesi, 14:20

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Heyeti İsrail işgali altındaki, Mescid-i Aksa’ya gitti. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyetle Kudüs’e giden işadamları, Mescid-i Aksa ve bölgesini ziyaret etti. Programa Denizli’den MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Biltekin katıldı.

Heyet, ilk gün El Halil Şehri’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. İkinci gün ise, Hz. Ömer Camii, El-Halil Kapısı ve Burak (Ağlama) Duvarı ziyaretlerinin ardından Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kıldı.

Namaz sonrası açıklama yapan Genel Başkan Abdurrahman Kaan şunları söyledi:
“İsrail’in, tüm Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını kabul etmiyoruz. MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır. Yalnız İsrail değil, tüm dünya bilmelidir ki, bu değerimize, bu emanetimize, Müslümanlar olarak her zaman sahip çıkacağız. Tüm dünya, yapılan bu haksızlığa, zulme ses çıkarmalı, tepkisini göstermelidir. Biz bunun için de var gücümüzle çabalayacağız. Filistinli kardeşlerimizden, İsrail’in zorbalığına gösterdikleri direnişte desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Buradan, Türkiye’deki tüm kardeşlerime, iş dünyası ve STK’ların temsilcilerine çağrıda bulunuyorum; gelin, Mescid-i Aksa’ya hep birlikte sahip çıkalım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı