REKLAMI GEÇ

DENTUROD’DAN SONBAHAR BULUŞMASI

DENTUROD’DAN SONBAHAR BULUŞMASI

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) üyeleri, sonbahar etkinliği olarak düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Kokteylde, 2015 yılı ve 2016 turizm sezonu beklentilerini değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2015 Perşembe, 13:57

DENTUROD üyelerinin katılımı ile düzenlenen derneğin sonbahar değerlendirme toplantısına, derneğin dönem Başkanı Gazi Murat Şen ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı.

Toplantı boyunca yapılan sohbetlerde 2015 yıl turizm sezonu değerlendirmesi yapılırken, 2016 yılı için beklentiler ve yeni projeler üzerinde duruldu.
Özellikle Pamukkale merkezli turizm akışı ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, turistin doğrudan uylaşımı, termal sağlık merkezi konuları ele alındı.

THY’nin doğrudan bölgesel uçuşlar konusundaki tutumunu değerlendiren dernek üyeleri, bu uçuşların gerçekleşmesi gerektiğini belirttiler. Turizm Teşvik Kanunu’nun yeterliğine de değinen DENTUROD üyeleri, kanunun ve teşvik sınırlamalarının yarattığı sıkıntıya dikkat çektiler.

Otel işletmecilerinin farklı güncel sorunlarının yanı sıra, Bakanlık belgesine sahip olmayan otel işletmeciliğinin yarattığı sıkıntıya da değinen DENTURO sonbahar etkinliği katılımcıları, sorunların çözümü için mesleki bir çatı örgütü kurulması gerektiğini belirttiler.

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Dernek Dönem Başkanı Gazi Murat Şen, sektörün sıkıntılarının çeşitli olduğunu, bunların başlıcalarının tesisler, denetim, pazarlama, ulaşım, kayıt dışı çalışma ve hizmet kalitesi gibi konularda düğümlendiğini belirtti.

Özellikle ulaşım konusuna değinen Şen, “Denizli turizmi için olduğu kadar, bölge turizmi için de en önemli unsur THY doğrudan uçuşlarıdır. Rantabl bir bölgesel destinasyon alanı için olmazsa olmaz şartlardan biri budur. Ayrıca 1982 tarihli turizm teşvik kanunu güncellenmelidir. Zamanında çok önemli olan kanun, geçen zaman zarfında gerek başka kanunların kısıtlaması ve gerekse uygulamada yaşanan çok başlılık yüzünden etkisini yitirmiştir. Ülkemizde son yıllarda adeta turistik otel enflasyonu yaşanmaktadır. Bu hem teşvikleri kısıtlamakta hem de haksız rekabete yol açmaktadır. Yeni yatırımlar kontrol altına alınarak yatak enflasyonu engellenmelidir” dedi.
DENTUROD’un üyelerini buluşturduğu sonbahar toplantısı akşamın ilerleyen saatlerinde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı