REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Berkin Elvan’ı andı

Eğitim-İş Berkin Elvan’ı andı

Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Berkin Elvan için Delikliçınar Meydan’ında eylem yaptı. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, “Biz burada eğitimci kimliğimizle duruyoruz ve öğrencimizi kaybettik. Berkin’i burada anmak için toplandık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 16:34

Eğitim-İş üyeleri Berkin Elvan için Delikliçınar Meydan’ında eylem yaptı. Sendika üyeleri eylemde Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenleri de unutmadı. Berkin Elvan’ın fotoğrafıyla Delikliçınar Meydan’ına gelen Eğitim-iş sendika üyeleri Mustafa Sarı, Mehmet Ayvalıtaş, Selim Önder, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, İrfan Tuna’nın isimleri yazılı dövizlere birer karanfil koydu.

Basın açıklaması yapan Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, “Başbakan’ın ‘Polis destan yazıyor’ dediği günlerdi, acıları yoktu, bir çocuğu daha öldürdüler, Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8’e çıktı. O’nun katili, sadece, çocuk bedeninin düşman belleyerek gaz bombasını atan polis değil, ‘talimatı ben verdim’ diye övünen cinayetleri ‘karanlık destanı’ olarak adlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dün Türkiye ve Denizli’de her yeri adeta savaş alanına çevirdi. Yine biber gazı, yine göz çıkarmaları, yine yaralanmalar. Bu polislere diyoruz ki kanunsuz emir uygulanmaz. Başbakanın verdiği ‘talimat’ yasadışıdır. Halka öldürülesiye müdahale etmek onurlu bir davranış değildir. Dün Denizli’de yaşanan şiddetin baş sorumlusu İl Emniyet Müdürü’nü istifaya davet ediyoruz. Ayrıca otobüs seferlerini iptal ederek halkın ulaşım hakkını engelleyen ve şiddete örtülü destek veren yerel yöneticileri kınıyor ve duyarlı Denizli Halkının vicdanına sevk ediyoruz” diye konuştu. Eylem sonunda sendika üyeleri oturma eylemi yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı