REKLAMI GEÇ

Engellilerin bilinmeyen iş gücü

Engellilerin bilinmeyen iş gücü

Engelli istihdamına yönelik çalışmaları tartışmak amacıyla düzenlenen, “Engelliler Bilinmeyen İş Gücü’ başlıklı konferans, Karahayıt’ta sürüyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2009 Perşembe, 19:09

Engelliler Haftası dolayısıyla Denizli Belediyesi ve Workability Europe tarafından organize edilen Engelliler Bilinmeyen İş Gücü konferansı, Karahayıt Beldesi’nde başladı. Konferansa yerli ve yabancı konuşmacılar katılıyor. Karahayıt Beldesi’nde bulunan Colessea Otel’de düzenlenen konferansa, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin kardeş şehri olan Almelo’nun Belediye Başkan Yardımcısı Mieke Kuik, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Özürlüler İdaresi Genel Başkanı Abdullah Güven ve davetliler katıldı. Yerel yönetimleri, merkezi hükümet temsilcilerini, engellilerle ilgili çalışan resmi kurum temsilcilerini, işveren temsilcilerini, engelli sivil toplum örgütlerini ve engelli hakları ile ilgili çalışan herkesi bir araya getirerek “Engelliler Çalışıyor” projesinin uygulamalarını paylaşmak, engelli istihdamına yönelik çalışmaları tartışmak amacıyla düzenlenen konferansa yerli ve yapancı konuşmacılar katıldı. Toplantının ilk gününde engelli istihdamına yönelik olarak Avrupa’da, Türkiye’de ve Denizli’de yapılan çalışmalar görüşüldü.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma kuruluşları ile engelli ve yardıma muhtaç kişilere yardımların yapıldığını, son yıllarda da il dışına yardımların götürüldüğünü söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, diğer ülkelerde engellilere büyük kolaylıklar sağlandığını belirterek, engelliler olarak eşit haklara sahip olmak istediklerini, bu konuda Denizli’nin önemli adımlar atarak örnek bir kent olduğunu söyledi.

 

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, engellilere yapılan hizmetlerin yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini, merkezi idarenin yapması durumunda verimliliğin düştüğünü ifade etti. Vali Yavuz Erkmen, Denizli’nin sosyal yardımlaşma anlamında Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu söyleyerek, “Türkiye bu konuda sosyal devlet olma yönünde çok önemli adımlar atmıştır. Çok iyi bir yolda olduğumuzu inanarak söylüyorum. Bizim amacımız Denizli’yi bu konuda yeni projelerle örnek kent haline getirip sosyal anlamda öne çıkmış bir kent olarak göstermek. Bu konferansın olumlu etki yapacağına inanıyorum. Çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların sonunda Workability International ve Workability Europe, ayrıca Avrupa’da engelli hakları ve istihdam uygulamaları hakkında Workability Europe Genel başkanı Hans Virind tarafından sunum yapıldı. Engelliler Bilinmeyen İş Gücü konferansı, Cuma günü yapılacak sunumlarla sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı