REKLAMI GEÇ

Gazilerden sitem

Gazilerden sitem

Denizlili gazilerden hükümete sitem… Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, gazilerin sitemini “Kıbrıs Harekatı’nın üzerinden 40 yıl geçti, hala madalyalarımızı alamadık” sözleriyle dile getirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2015 Cumartesi, 13:34

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Genel kurul toplantısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Gürbıyık, Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, İstanbul Pendik Şube Başkanı Sefa Altunparlar, AK Parti eski milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eski belediye başkanlarından Ali Marım ve Ali Aygören ile gaziler katıldı.

PAÜ öğretim görevlisi Hüdaverdi Akbeyik’in divan başkanlığını yaptığı genel kurulun açılışında konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, son dönemde çıkan torba yasaların içerisinde gazilerle ilgili çok sayıda yasal düzenleme yapıldığını, ancak uygulamada sıkıntıların olduğunu belirtti.

Tüm gazilere maaş verilmesini istediklerini ifade eden Helvacılar, “Sosyal güvencesine bakılmaksızın verilmelidir. Ayrıca, biz gaziler için ön büyük ödül, övünç madalyalarıdır. Övünç madalyasının bütçesi ne olur, bütçeyi ne kadar zorlar bilemiyorum. Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 40 yıl geçti. Birçok Kıbrıs gazisi arkadaşımız şu an yanımızda değil. Hazırlıkların tamamlandığını beliyorum. Aralık ayında verileceği söylenmişti. Ancak, olmadı. Övünç madalyaları, gaziler henüz hayatta iken verilmeli” diye konuştu .

AİDAT İSYANI
Derneğe kayıtlı 500 gazi ve gazi yakının üye bulunduğunu ancak, dernekler yasasına göre iki yıl üst üste aidatını yatırmayanın üyeliğine son verildiğini hatırlatan Helvacılar, “Aidatlarını yatırmayan çok sayıda gazimizin üyeliğine son vermek zorunda kaldık. Ayrıca, bir yıl aidat yatırmayan üyemizin de oy kullanma hakkı olmadığı için bugün kongrede yüzde 50 üyemiz mevcut. Yani 262 üye ile kongre yapıyoruz. Ben üyelerimizin derneğe yalnızca etkinlikler olduğunda değil, her zaman ziyaret etmelerini isterim. Biz, geçmiş ile geleceğin köprüsünü oluşturuyoruz. Kendimizi daha geniş kitlelere anlatmamız gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı