REKLAMI GEÇ

GİKAD’dan “Çocukça” sergi

GİKAD’dan “Çocukça” sergi

Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD), “Yaşam Sahnesinde Kadın” sergisinin 6’ncısı gerçekleştirdi. Bu yıl “Çocukça” temasıyla açılan sergide, Türkiye’de son dönemlerde sıkça yaşanan çocuk haklarının ihlallerine dikkat çekilirken, Karaman’da tecavüze uğrayan 45 çocuğun sesi oldular.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2016 Pazar, 18:49

GİKAD, “Yaşam Sahnesinde Kadın” sergisinin 6’ncısını Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı. GİKAD’ın Seramik ve Dekoratif Tablo atölyelerinde açtıkları kursa katılan 50 kursiyerin çalışmaları yer alan sergi bu yıl “Çocukça” temasıyla gerçekleştirildi.

denizli-gikad-sergi-ic
Kursiyerlerin, dekoratif tablo, seramik, keçe, ipek kozası çalışmalarından çok sayıda eserin yer aldığı sergide, 8 yaşındaki İdil Peri Ören’in resimleri yer aldı.

ÇOCUKLARIN ÇIĞLIĞI OLMAK İSTEDİK
Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası’na denk gelmesi hem de Türkiye’de son zamanlarda sıkça yaşanan Çocuk Hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla “Çocukça” temasını işlediklerini açıklayan GİKAD Başkanı Ayşe Balkanay, “Yaşam Sahnesinde Kadın” sergimizi her yıl farklı temalarda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası nedeniyle hem de çocuk hak ihlallerinin çok sık yaşanması, özellikle Karaman’da 45 çocuğun tecavüzünü protesto etmek amacıyla ‘Çocukça’ temasını kullandık” dedi.

denizli-gikad-sergi-ic-1
Hak ihlaline uğrayan çocukların sesini duyurabilmek amacıyla çığlık tablosu da yaptıklarını söyleyen Balkanay, “Sergimizi ziyaret eden misafirlerimizi, çığlık attırıyoruz. Onlar tüm hak ihlaline uğrayan çocukların sesi olmak adına çığlık atıyorlar. Ayrıca çocuklarımızla birlikte oyunlar oynadık ip atlayarak, Denizli halkının, kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini çekmek istedik” dedi.

denizli-gikad-sergi-ic-2

GİKAD Kursiyerlerinin açtığı “yaşam Sahnesinde Kadın” sergisi, 21 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı