REKLAMI GEÇ

Hayat kurtaracak proje başlıyor

Hayat kurtaracak proje başlıyor

Denizli Rotary Kulübü’nün,Türkiye’ye örnek olan ve büyük ses getiren projesi ‘Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat’ projesi yarınBodrum’da görkemli bir törenle başlıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:57

Denizli Rotary Kulübü, Türkiye’deki kanser farkındalığını anlatmak için önemli bir projeye imza attı. Denizli Valiliği, Denizli Sağlık Müdürlüğü, Kanserle Dans Derneği ve Roche’nin desteklediği “Kolon ve Meme Kanseri Erken Teşhis Farkındalık Projesi: Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat Projesi”nin açılışı Bodrum’da yapılacak.

BODRUM’DAN BAŞLIYOR
Bodrum Rotary Kulübü’nün organizasyonundaki açılış, perşembe günü (14 Ağustos 2014) saat 18.30’da Ortakent Kavşağı’ndaki Midtown Alışveriş Merkezi’nde yapılacak. Açılış günü, projenin uygulanacağı diğer merkezlerde olduğu gibi dev kolon açılarak; kolon kanseri, bir düzine limon ile de meme kanseri farkındalığı anlatılacak. Açılışa ünlü sanatçı ve iş adamları da davet edilirken, kurdeleyi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Denizli Sağlık Müdürü Mahmut Tekin’in de aralarında bulunduğu protokol kesecek.

ALGÜMÜŞ: HERKESİ BEKLİYORUZ
Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş, hem ortaklarıyla hem de içeriğiyle projenin ülkedeki kanser farkındalığının artırılması için önemli olduğunu vurguladı. Projenin tanıtımı yapıldıktan sonra beklenenin üzerinde bir ilgi gördüklerini ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini belirten Algümüş, “Açılışta şişme kalın bağırsağı ilk kez halkla buluşturacağız. Ardından da her hafta bir merkezde, şehrin kalabalık yeri ya da alışveriş merkezinde bu etkinliği yapacağız. Uzmanlarımız halkımıza meme ve kolon kanseri hakkında bilgileri verecek ve erken tanının önemini anlatacak. Çok önem verdiğimiz açılışımıza katılabilecek herkesi bekliyoruz” dedi.

DEV BAĞIRSAK YOLLARDA
Proje kapsamında şişme dev bir kalın bağırsak canlandırması yaptırıldı. Türkiye’de 7 ilde 12 merkezi gezecek olan şişme kalın bağırsağın içinde gezilerek kanserli hücrelerin nasıl ürediği ve nasıl şekil aldığı görsel olarak sunulabilecek. Dev bağırsağı inceleyen ve bilgilenen vatandaşı çıkışta Rotary Kulüp, Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi (KETEM) ile Kanserle Dans Derneği’nin masaları karşılayacak. Bu masalarda meme ve kolon kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak insanlar taramaya sevk edilecek, broşür, kitapçık ve limongörselinin bulunduğu magnetler dağıtılacak.

NERELERDE YAPILACAK
Proje kapsamında 12 merkezde stantlar kurulacak.
Her merkezde Rotary kulüpleri projeyi kendi bölgesinde yürütecek.
Proje, Bodrum’dan başlayarak, sırasıyla Marmaris, Fethiye, Didim, Söke, Balıkesir, Bursa, Balıkesir, Bursa, Manisa, Salihli, Turgutlu;kapanış ise 6 -9 Kasım tarihleri arasında Denizli’de yapılacak.
Kapanış Töreninde tüm illerden toplanan veriler açıklanarak, destekçi ve katılımcı tüm diğer kulüplerimizle birlikte projenin genel değerlendirilmesi de yapılacak.
a

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı