REKLAMI GEÇ

İzcilerden “Toprağa ve Suya Saygı” yürüyüşü

İzcilerden “Toprağa ve Suya Saygı” yürüyüşü

Gelecek nesle toprak ve suyun önemini anlatabilmek ve bu konuda farkındalık yaratabilmek için ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan izci gurupları “Toprağa ve Suya Saygı” sloganı altında yürüyüş yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 14:38

Denizli İzciler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan izci guruplarının katıldığı bir organizasyonla “Toprağa ve Suya Saygı” başlığı altında anlamlı ve aynı zamanda farkındalık yaratan bir yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün amacının gelecek nesle toprak ve suyun önemini anlatabilmek ve onları bu konuda bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Denizli İzciler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Derya Özcan, yeni neslin toprak ve suyun önemini çok iyi anlaması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Özcan, “Toprak ve su canlıların vazgeçilmezlerindendir. Bu ikisinin yokluğu yaşamı bitirir. Toprağı zehirlemeden, suyu da bilinçli kullanmalıyız. İzcilerin asıl görevi doğaya değin her unsurun değerini anlatmak ve bu konuda çalışmalar yaparak, bilinci artırmaktır. Bugün bu çalışmalarımızdan birini yapıyoruz” diye konuştu.

Delikliçınar Meydanı’ndan gösterilerle  başlayan yürüyüş “Toprak bizim su bizim” gibi doğa ile ilgili atılan sloganlarla valilik önünde sona erdi. İzciler yürüyüş boyunca halk tarafından da alkışlanıp destek aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı