REKLAMI GEÇ

Kan bağışlayanlara ödül

Kan bağışlayanlara ödül

Kızılay Kan Merkezi Denizli Şubesi’ne 10-20 ve 35 ünite ve bunun üzerinde kan bağışında bulunanlar ile yardım eden kurumlar, Kızılay Denizli Şubesi’nde yapılan törenle ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Kızılay Kan Merkezi Denizli Şubesi, Kızılay’ın kuruluş yıldönümünde, gönüllü kan bağışçılarını ödüllendirdi. Kızılay Denizli Şubesi’nde yapılan ödül töreninde, bugüne kadar Kızılay’a, 10-20 ve 35 ünite ve üzerinde üzerinde kan bağışında bulunanlara, bronz, gümüş ve altın madalya verildi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uzman Dr. İlhan Oral, Türkiye’de güvenli kan temininin yüzde 1.5-2 arasında değiştiğini, hedeflerinin herkesin en güvenli kanı temin edebilmesi olduğunu söyledi. 2007’de 14 bin ünite kan topladıklarını dile getiren Oral, 2008 yılında 18 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini ifade etti. Oral, ihtiyaç duyulduğu takdirde, İzmir, Antalya ve Aydın’dan da kan getirdiklerini belirterek, kanların bu illerden getirilmesi sırasında ücret almadan hizmet veren Pamukkale Turizm’e teşekkür etti. Kızılay Derneği Denizli Şubesi Başkanı Habip Yıldız, Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi’nin tamamlandığı belirterek, “Herkesi, gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışını artırmak amacıyla ülke genelinde başlattığımız ‘1 milyon iyi insan aranıyor’ kampanyasına katılmaya davet ediyorum” dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Kızılay Denizli Şubesi’nin bulunduğu binanın tamamını, yakın zamanda Kızılay’a tahsis edeceklerini söyledi. Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kendilerinin de kan bağışladıklarını belirterek, herkesi kan ve organ bağışına çağırdı.

Denizli’de en çok kan veren kişi olan Ramazan Dışlık’a özel ödülünü, Vali Yavuz Erkmen verdi. Dışlık, 22 yıldan beri kan bağışında bulunduğunu ve bugüne kadar 73 ünite kan verdiğini söyledi. 35 ünite ve üzerinde kan veren 15 kişiye altın, 20 ünite ve üzerinde kan veren 22 kişiye gümüş, 10 ünite ve üzerinde kan veren 89 kişiye de bronz madalya verildi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Kızılay’a yaptığı 10 ünite kan bağışı nedeniyle bronz madalya aldı. Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de yardımseverlerin her türlü hayır işine katkı koyduğunu belirterek, Kızılay’a gelir getirecek yardımlar konusunda da aynı hassasiyeti göstermelerini istedi.

Törende, Kızılay’a yardım eden; Gökhan Tekstil, Fatih Profil, Uslu Holding, Pamukkale Turizm, Denizli Çimento, Çarşı Grubu, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği, Sarayköy Anadolu Lisesi, Orhan Ersan, Gömce Köyü, Denizli Halı ve Elektrik Gereçli San. Ve Tic. A.Ş.’ye de teşekkür plaketleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı