REKLAMI GEÇ

Liseli gençler Kubilay’ı andı

Liseli gençler Kubilay’ı andı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Denizli Şubesi üyeleri, Kubilay’ın katledilişinin 85.yıldönümü dolayısıyla Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Liseli gençler, adına “gericilik topu” dedikleri topu çöp kutusuna atarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni şeyhler, dervişler, müritler ve mensupları ülkesi oldurtmayacaklarına dair söz verdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2015 Çarşamba, 18:59

TLB Denizli Şubesi üyeleri, devrim şehidi Kubilay’ın katledilişinin yıldönümünde Delikçinar Meydanı’nda toplandı.

denizli-tlb-kubilay-anma-eylem-ic

TLB Denizli Şube Başkanı Turgay Dinç yaptığı basın açıklamasında, “ Kubilay gözünü kırpmadan gericiliğin üzerine yürümüştür. Kubilay Cumhuriyet’in askeri, aydınlanma savaşçısıdır. Bizler Mustafa Fehmi Kubilay’ın talebeleriyiz. Bizler bugün Kubilay’in önemini, değerini bilmekteyiz. Bizler bugün laikliği ve cumhuriyeti savunan liseliler olarak gericiliğin ve bölücülüğün karşısında Kubilay gibi hazırız” dedi.

Dinç, “Eğitim sistemini ile bilem ket vurulduğu, çocuk gelinlerin 10 binlerle ifade edildiği, Mehmetçiğin emperyalist güdümünde öldürüldüğü, Fetullahçı cetenin ülkeyi sardığı ve tam bağımsıztan taviz verilerek Atlantik kafasıyla yönetilen bir Türkiye’de yas tutmak ve karalar bağlamak Kubilay’ın talebelerine yakışmaz. Bu sebeptendir ki burada hazır olduğumuzu haykırıyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, üzerinde karşı oldukları 4+4+4 eğitim sisteminin, çocuk gelirlerin, bölücülük, gericilik, yobazlık yazan topla önce oynadılar sonra çöp kutusuna atarak, tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı