REKLAMI GEÇ

Mimar Sinan Büyük Ödülü Bektaş’ın

Mimar Sinan Büyük Ödülü Bektaş’ın

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Genel Merkezi’nce düzenlenen “Mimar Sinan Ödülleri Yarışması” sonuçlandı. Büyük Ödül, mesleki faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren Denizlili ünlü Mimar Cengiz Bektaş’a verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 13:57

Mimarlar Odası Genel Merkezi’nce iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Yarışması yüksek bir katılımla gerçekleşti. Acar Avunduk başkanlığında, Ercan Ağırbaş, Arman Akdoğan, Pelin Derviş ve Cem Sorguç’tan oluşan seçici kurul, 178 eserin 239 pano ile katılımını değerlendirdi. Seçici kurul, “Mimar Sinan Büyük Ödülü”nün Cengiz Bektaş’a verilmesini kararlaştırdı.

“ONUR VEREN BİR ÖDÜL”
2001 yılında uluslararası Ağa Han ve 2014 yılında uluslararası Mimar Sinan ödüllerini kazanan ve bu yıl da Mimar Sinan Büyük Ödülü’nün sahibi olan Denizlili ünlü Mimar Cengiz Bektaş, Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, “Sergi ve yarışma iki yılda bir düzenleniyor. Büyük Ödül, yaşam boyu çalışmaların değerlendirilmesiyle veriliyor. Onurlu bir ödül. Büyük Ödül’ün bana verilmesinden dolayı mutluyum” dedi.

Bektaş, ödülünü 16 Mayıs’ta Ankara’da Akün Sahnesi’nde törenle alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı