REKLAMI GEÇ

PAÜTOG ve engelliler el ele

PAÜTOG ve engelliler el ele

PAÜTOG, gerçekleştirdiği ‘Engel’siz Atak’ organizasyonu kapsamında, 3 gün boyunca engellilerle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2009 Salı, 18:55

Pamukkale Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü (PAÜTOG), 8-10 Mayıs tarihlerinde 20 farklı üniversiteden, 40 toplum gönüllüsü ve PAÜTOG’dan da 30 gönüllünün katılımıyla, engelli temalı, ‘Engel’siz Atak’ı gerçekleştirdi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Etkinlikler kapsamında 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. İlk gün, İzmir Barosu’ndan Avukat Özlem Yılmaz tarafından ‘Engelli Hakları ve Ayrımcılık’ başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Bu konuda bilgi alan toplum gönüllüsü gençler, PAÜ kampusu içinde 6 farklı fakültede, stantlar kurarak bilgilendirme ve anket çalışmaları düzenledi. Aynı gün içinde görme engellilerin oyunu olan ‘Goalball’ oyununu oynayan gençler, bu oyun ile görme engellilerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlamaya çalıştı. Gece ise PAÜ Gölbahçe’de, Sinema Kulübü’nün organize ettiği ‘Benim Adım Sam’ adlı engelli temalı film izlendi. 9 Mayıs Cuma günü Denizli Görme Engelliler Okulu’nda, sesli kütüphane oluşturulmasına katkıda bulunan PAÜTOG üyeleri, işitme engellilerin işaret dilindeki temel kavramları öğrenmeye çalıştı. Öğleden sonra Çınar Meydanı’nda ‘Sessiz Olun Kitap Dinliyorum’ etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte gözlerini bağlayan gönüllüleri mp3 playerlardan kitap dinleyerek empati kurdular. Etkinliği, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Kavaf da ziyaret etti ve toplum gönüllüsü gençleri, yaptığı etkinlikten dolayı kutladı. Aynı gün içinde Çınar Meydanı çevresinde ‘Yaratıcı Drama’ etkinliğinde toplum gönüllüsü gençler, tekerlekli sandalye ile 500 metre uzaklığa gitmeyi denedi ama 14 kez engel ile karşılaştı. İşitme engelli durumuna gelen bir gönüllü, sinemayı bulup bilet almak istedi fakat çok zorlandı. Gözleri bağlı bir toplum gönüllüsü, yürümekte ve trafik ışıkları olmayan yerlerde karşıdan karşıya geçerken çok zorlandı. Koltuk değnekleri ile hareket eden bir toplum gönüllüsü genç ise alacağı mesafede çok zorlandı. Gece ise diğer illerden gelen toplum gönüllüsü gençler, geldikleri illere ne gibi projeler götürebileceklerini tasarladı.

 

10 Mayıs Pazar günü toplum gönüllüsü gençlere Pamukkale gezdirildi. Öğlenden sonra ise Valilik önünde engelli derneklerinin ve okulların katılımıyla “engelsiz yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi tekerlekli sandalye yarışı yapıldı. Bu yarışa katılan bir de tolum gönüllüsü oldu fakat sondan ikinci olabildi. Yürüyüş sırasında ise halktan çok olumlu tepkiler alındı. Yürüyüş sonrasında ise Toplum Gönüllüleri’nin geleneksel hal alan ‘Tunak Tunak’ dansı gerçekleştirildi. Sonrasında toplum gönüllüsü gençler kendi şehirlerine gönderildi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı