REKLAMI GEÇ

Şenel, ‘Meydan tartışması bitmiştir”

Şenel, ‘Meydan tartışması bitmiştir”

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Şenel, “Sempozyumla birlikte meydan tartışması da bitmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2009 Salı, 18:59

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen ve Kız Meslek Lisesi, Valilik Binası ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılacak olan yeni Hükümet Konağı, Kent Müzesi ve Kent Meydanı’nı konu alan ‘Kent Merkezi Ölçeğinde Denizli Geleceğini Arıyor’ başlıklı sempozyumun sonuçları, Denizlili mimarlar tarafından değerlendirildi. Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Şenel, yapılan kent sempozyumunun verimli geçtiğini ve projede çıkan tartışmalara son verildiğini kaydetti.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ‘Denizli Geleceğini Arıyor Sempozyumu’yla yapılacak meydan projesinde neler olması gerektiği gibi sorulara cevap arayan katılımcılar, önceki toplantıların aksine, net sonuçlar çıkardı. Tartışmanın sempozyum ortamına taşınmasıyla elle tutulur bir yön bulan meydan projesi, işleyen proje takvimine de rahat bir nefes aldırdı.

 

‘Kentsel demokrasiyi en iyi şekilde ortaya koyduk’

Denizli Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Şenel, Kız Meslek Lisesi, Valilik Binası ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılacak olan yeni Hükümet Konağı, Kent Müzesi ve Kent Meydanı’nın, Denizli’nin geleceğini şekillendirecek bir proje olduğunu ifade ederek, sempozyumdan çıkan sonuçlarla Denizli’nin 25 yıllık geleceğini planladıklarını kaydetti.

Düzenlenen sempozyumda bir çok sorunun yanıt bulduğunu aktaran Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin, akademisyenlerin ve bilim insanlarının görüşlerini sunduğu, meslek odalarının katılımı ile yapılan bu sempozyumla, kentte uzun yıllardan beri özlenen sivil ve kentsel demokrasinin, çok iyi bir şekilde ortaya konduğunu ve bu konuda somut adımların atılması için çalıştıklarını vurguladı.  

 

‘Ortak görüş için bir araya geldik’

Sempozyumla, ihtiyaç duyulan kent meydanı ve ‘Gelecekte nasıl bir Denizli?’ sorusuna yanıt arandığını sözlerine ekleyen Şenel, “Mevcut hükümet binasının nereye, nasıl yapılması için fikirler ürettik. Burada yapılacak olan her türlü müdahale, alanın çevresini etkileyecektir. Bu çerçevede yapılması planlanan kent meydanı, müze ve valilik binasının çevredeki turistik yerler ile bir bütün olması konusunda hemfikiriz. Bu sempozyumla 90’lardan bu yana yapılan mevcut valilik binasının yıkılıp yıkılmayacağı tartışmalarına son noktayı koyduk. Çıkan tartışmalar gerçekleştirilen sempozyumla son bulmuştur. Bundan sonrada tartışılacağını sanmıyorum. Mevcut binanın korunması gerektiği görüşü ortaya çıktı” dedi.

 

‘Vali tek başına karar veremez’

Sempozyum sonuçlarını değerlendiren Şenel, “2 veya 3 ay sürmesi gereken sempozyum 2 günde bitti, ancak kesin ve etkili sonuçlar çıkarttık. Kentin geleceğini etkileyecek olan bu tür kurallar fikir alışverişinin yapılmasıyla alınmalıdır. Aksi takdirde hiçbir netice alamayız. Denizli’nin çocuklarına bırakacağı ve geleceğini etkileyecek bir projede alınacak karar Denizli Valisi’nin ağzından çıkacak karar olamaz ” diye konuştu.

 

Açıklanan bildirgede yer alan sonuçlardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:

 

– Hükümet Konağı’nın, kent merkezi ve tanımlanan bir alanda kalması ve yapılması gerekmektedir.

 

– Yeni kent merkezi kültür odaklı olmalıdır.

 

– Kent merkezi, zaman içinde tren garı, Laodikya ve PAÜ yönlerine doğru genişlemelidir.

 

– Yeni hükümet binası için ayrılan kaynağın kullanımına olanak tanınmalı, sunun için proje elde etme süreci başlatılmalıdır.

 

– Merkezdeki mevcut imar planları çelişkilidir, çelişkiler bir an önce giderilmelidir.

 

– Araç ve yaya trafiğini aksatacak radikal değişikliklerden kaçınılm

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı