REKLAMI GEÇ

Yeni sözcü; Bingüller

Haziran ayı başında, yeni yürütme kurulunun oluşumu için seçime giden Denizli Kadın Platformu’nda görev dağılımı yapıldı. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcülüğü görevine, Gürel Bingüller getirildi.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Haziran ayı başında seçime giden Denizli Kadın Platformu, yeni yürütme kurulunda görev dağılımını tamamladı. Platformun yeni yürütme kurulu, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nde yapılan toplantıda tanıtıldı. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gürel Bingüller, Sözcü Yardımcısı Yasemin Aydın, Yazman ve Basın Sözcüsü Suna Kumyol, Üyeler Nalan Yaman ve İlkin Bayer oldu.

Yeni dönem çalışmalarının Ekim ayından itibaren kaldığı yerden devam edeceğini belirten Dönem Sözcüsü Gürel Bingüller, “Denizli Kadın Platformu’nun temel kuruluş amacı, bu çevredeki her kesimden kadınların sorunlarını dile getirmek, bu konuda birlikte hareket etmelerini sağlamak, ülkemizin, bu bağlamda yöremizin sorunları hakkında kadınlarımızın bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmaktır. Türk Kadınının birey olmasının önündeki tüm engelleri Mustafa Kemal Atatürk yıkmış, Türk kadınına aydınlık bir yol açmıştır. Ancak, Türk kadını geçmişte ve günümüzde bu aydınlık yolun önüne çıkarılmak istenen oyunların farkında olmak ve mücadele etmek zorundadır. Türk kadınları, kendi siyasi emellerini hayata geçirmek için kadın üzerinden siyaset yapanların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, çağdaş bir hukuk devleti olarak varlığını hazmedemeyenlerin oynadıkları çirkin oyunların parçası olmamalıdır ve olmayacaktır” dedi.

Platform olarak çalışma alanlarının; kadın varlığını, çalışma yaşamında, siyasette, sosyal yaşamda pozitif eşitlik anlayışı ile yerleştirmek olduğunu belirten Bingüller, “Biz kadınların temel amacı; gücümüzün farkında olarak, bizleri sadece doğuran bir birey olarak gören, toplumsal ve siyasal alanlardan uzaklaştırmayı amaç edinen, kadına kendi inançlarına ve yorumlarına göre kıyafet biçen çağdışı zihniyetlerin çabalarını sonuçsuz bırakmak olacaktır. Bazı kesimlerce iddia edilmeye çalışıldığının aksine, platformumuzun bütün üyeleri açıklanan amaçları gerçekleştirmek için her zaman içtenlikle, birbirinden aldığı destekle, tek bir yürek olarak çalışmış ve çalışmaya da devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı