REKLAMI GEÇ

“Yetkili sendikayız”

“Yetkili sendikayız”

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Basın Yayın Sekreteri Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen’in, Milli Eğitim Bakanlığı genel mutabakatına göre, sahip olduğu 151 bin 612 üye ile, MEB nezdinde yetkili sendika olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2009 Cumartesi, 16:32

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Denizli Şubesi Basın Yayın Sekreteri Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen’in, üye sayısını en çok artıran sendika olma özelliğini taşıdığını söyledi. Kolukısa, “Büyümemizi bu yıl yüzde 20 olarak gerçekleştirirken, 24 bin yeni eğitim çalışanının aramıza katılmasıyla üye sayımız Türkiye genelinde 151 bin 612 olmuştur. Bu sayı ve sonuçlara göre Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı genel mutabakatına göre Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yetkili sendika olmuştur” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eğitim-Bir-Sen’i Denizli açısından da değerlendiren Kolukısa, “İlimiz açısından bir değerlendirme yapacak olursak; Türkiye genelindeki büyümeye paralel olarak 2007’de 1150, 2008’de 1420 olan üye sayımız il ve ilçe yönetimlerimizin daha da önemlisi en ücra köşedeki üyelerimizin samimi gayretleriyle 2 bin 250’ye ulaşmıştır. İki yıl içinde yüzde yüz büyüyen bir şube olarak, Türkiye genelindeki şubeler arasında büyüme sırasına göre 2. sırayı almış bulunmaktayız. Başka bir ifadeyle en çok üye yapan 2. il unvanına kavuştuk. Önemli olan yetkili sendika olmak değil, sayısal durumu ne olursa olsun etkili sendika olmaktır. Eğitim hizmetinin kalitesinin artması, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması, ülkemizin gelişmesi, halkımızın refahının artmasına katkıda bulunmak en temel ve esas görevimizdir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı