REKLAMI GEÇ

Yıkılan evlerin arasında tatbikat

Yıkılan evlerin arasında tatbikat

AKUT Denizli ve Sarıgöl ekipleri, ortak kurtarma tatbikatına imza attı. AKUT ekiplerinin Sarıgöl Belediyesi tarafından yıkımları devam eden fay hattı üzerindeki evlerin enkazlarında düzenlediği ve iki gün süren tatbikat nefes kesti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2016 Pazartesi, 10:15

AKUT Denizli ve Sarıgöl ekiplerinin 25 gönüllüsünün, Sarıgöl’de gerçekleştirdiği tatbikat gerçeği aratmadı. Belediye tarafından yıkımları devam eden fay hattı üzerindeki evlerin enkazlarında iki gün boyunca ortak tatbikat yapan AKUT, vatandaşlar tarafında da büyük ilgi gördü.

Evlerin yıkımı sırasında gerçek bir ortam yakalayan AKUT ekibi tatbikat öncesi, enkazda kullanılacak araç ve gereçlerin tadenizli-akut-kurtarma-operasyonu-1nıtımını yaptı, ekiplerin koordinasyonuna ilişkin hazırlıklar gerçekleştirdi.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından kurtarma tatbikatı başladı. Gerçek bir deprem sonrası oluşması muhtemel ortamda gerçekleştirilen tatbikat iki gün sürdü. Gündüz ve gece enkazda yaralı arayan, ulaşılan yaralıları da güvenli bir şekilde zamanla yarışarak kurtaran AKUT ekipleri, muhtemel bir felakete hazır olduğunu gösterdi.

Kurtarma tatbikatının ardından yeniden bir araya gelen AKUT ekipleri, genel değerlendirme yaptı, süreç ve sonuçlar üzerine fikir alış verişi yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı