REKLAMI GEÇ

6 yıl kızını omzunda taşıdı yılın annesi seçildi

6 yıl kızını omzunda taşıdı yılın annesi seçildi

Kent Konseyi Kadın Meclisi, Anneler Günü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yılın annesini belirledi. Doğuştan engelli kızı Beyza Nur’u, 6. sınıfa kadar omzunda taşıyarak okula götüren anne Mahire Babuçoğlu, yılın annesi seçildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2012 Çarşamba, 13:06

Kadın Meclisi’nin Anneler Günü ve Engeliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Meclis üyesi kadınlar son olarak yılın annesini belirleyerek ödüllendirdi. Anemon Otel’deki programa AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan ile çok sayıda meclis üyesi kadın ve protokol üyelerinin eşleri katıldı. Programda, annesini ve eşini yıllar önce kaybeden ve acılarını hala yüreğinde hissettiğini ifade eden Sevim Ayhan, annesine yazdığı ‘Annem’ şiirini okudu.

Daha sonra yılın annesi ödüllendirildi. 14 yaşındaki kızı Beyza Nur’u 6. sınıfa kadar omuzlarında okula götüren anne Mahire Babuçoğlu yaşadıklarını anlattı. Kızının doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu bedensel engelli olduğunu ifade eden Babuçoğlu, ‘Kızımı 6. sınıfa kadar omuzlarımda okula götürdüm ve hala öyle götürüyorum. 14 yaşına kadar tekerlekli sandalye istemedim ve kullanmayacağız. Biliyorum ki kızım bir gün iyileşecek’ dedi.

Daha sonra Milletvekili Dalbudak, Berrin Zolan ve Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, Mahire Babuçoğlu’na ‘yılın annesi’ ödülünü verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı