REKLAMI GEÇ

ACI BEKLEYİŞ UMUDA DÖNDÜ

ACI BEKLEYİŞ UMUDA DÖNDÜ

Libya’nın Küfrah kentinde bir inşaat firmasının şantiye sorumlusu olarak görev yapan Denizlili Mehmet Kaya’dan isyanın başladığı günden bu yana haber alınamıyor. Ancak Türk inşaat firması, Libya’daki ekibinin Türkiye’ye dönmek için gemiye bindiklerini açıkladı. Bu haber, acı bekleyişi umuda çevirdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2011 Cuma, 17:59

Libya’da başlayan isyan sonrası gözler, ülkede yaşayan vatandaşlarımıza çevrildi. 8 binin üzerindeki Türk, ateş hattından deniz ve karayoluyla tahliye edilerek memleketlerine getirilirken, hala binlerce vatandaşımız için onlara ulaşamayan ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Libya’da farklı alanlarda faaliyet gösteren Türk firmalarında çalışan Denizlilerin olduğuna dair bilgiler var. Ancak sağlıklı bilgiye ulaşmak zor. Deniz yoluyla ilk gelen Türk kafilesi içinde yurda dönen Denizlili Ali Özdemir ve ancak hala ateş hattında olduğunu söylediği damadı Ali Toksoy’un dışında, Türk inşaat firmasının Libya’daki şantiyesinde sorumlu olarak çalışan bir Denizlili daha olduğu öğrenildi.

Firmanın sevinç yaratan haberi
Küfrah kentindeki şantiyede, 2 yılı aşkın zamandır yöneticilik yapan Kaya’dan, isyanın başladığı günden bu yana haber alınamıyor. Denizli’de yaşayan ailesi ve çok sayıdaki dostunun endişeli bekleyişi, dün akşamdan bu yana umuda döndü. Çünkü kendisine ulaşılamasa da firması oradaki ekibinin Türkiye’ye doğru deniz yoluyla yola çıktığını, yarın saat 11.00 gibi Marmaris Limanı’nda olmalarının beklendiğini duyurdu.

Yakınları heyecanla bekliyor
Kaya’nın Denizli’deki kardeşi Ali Kaya, kendisi ve ailesinin meraklı bir bekleyiş içinde olduğunu söyledi. Firmadan yapılan açıklama sonrası, sevince boğulduklarını ancak bir taraftan da gelenler hakkında net bir bilgi olmadığı için endişelerinin sürdüğünü aktaran Ali Kaya, “Net bir haber almaya çalışıyorum. Eğer doğrulatabilirsem, sabah ağabeyimi karşılamaya gideceğim” dedi.

İşadamı Tan’ın da gözü Libya’da
Samimi arkadaşlarından biri olan Tan Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Tan da Kaya’yı önce endişeli, bugün yapılan açıklamanın ardından sevinç ve heyecanla bekleyen isimlerden. Tan Denizlihaber’e yaptığı değerlendirmede, “Bingazi’ye ulaştılar diye akşam haber geldi. Bugün yine şirketin web sayfasından yola çıktıklarını öğrendik. Çok heyecanlıyız. Mutluyuz. Arkadaşımla şimdiye kadar telefonla konuşamadım. Ancak Türkiye’ye yaklaştığında arayacağım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı