REKLAMI GEÇ

AFAD, Marmara Depremi’ni andı

AFAD, Marmara Depremi’ni andı

Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde, yaptığı açıklamada, “Afete hazır Türkiye için eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2018 Cuma, 13:48

Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz, 17 Ağustos Marmara Depremi’ni andığı basın açıklaması gerçekleştirdi. Etiz, afet yönetimi için vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, eğitimlere devam edeceklerinin de altını çizdi.

Etiz, 17 Ağustos bir milat olduğunu söyleyerek, “Bu durumdan dolayı, afete hazırlık çalışmalarında öncelik  ‘Kriz Yönetimi’ nden  ‘Risk Yönetimi’ ne verilmiştir.Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan depremler Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla Denizli ilimiz genelinde eğitim faaliyetlerine daha fazla yoğunlaştık” dedi.

Denizli AFAD olarak, öğretmenlerden çocuklara, kamu kurumlarından özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, vatandaşlara ulaşarak sadece depremler hakkında değil diğer afetlere karşı farkında olmalarını amaçlayan eğitimler, gerçekleştirdiklerini belirten Etiz, “İlimizde 2018 yılı içinde şu ana kadar 20 bin vatandaşımıza ‘Afete Hazır Türkiye Projesi’ kapsamında farkındalık eğitimleri verildi ve ara vermeden bu eğitimlere devam edilmektedir. Unutmayalım ki, afet ve acil durumlar her an ortaya çıkabildiği gibi beklenmeyene hazırlıklı olmak için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Etiz, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde ve afetlerde hayatını kaybeden vatandaşları anarak afetsiz günler diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı