REKLAMI GEÇ

ALATAY 2017’nin mucitleri hedef büyüttü

ALATAY 2017’nin mucitleri hedef büyüttü

TUBİTAK ödüllü Alatay 2017 Elektromobil, öğrencilere tanıtıldı. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, yeni projelerinin ipuçlarını da verdi. Köroğlu, sırada otonom (sürücüsüz) araç çalışması olduğunu ve bir kez daha ilke imza atmak istediklerini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2017 Salı, 18:09

PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği toplantıda, öğrencilere TÜBİTAK ödüllü Alatay 2017 Elektromobil Araç tanıtıldı ve Alatay Elektromobil 2018 Projesi’nde çalışmak isteyen öğrencilere Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu ve Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından bilgiler verildi.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, 2018 yılında devam edecek Alatay Elektromobil Projesi’nin yeni çalışma gruplarının belirlenmesi ve takımın oluşturulması açısından toplantının önemli olduğunu vurguladı, 2016 ve 2017 yıllarında ödül kazanan her iki aracın farklılıklarına değinerek her yıl giderek kalabalıklaşan bir takım kurmanın verdiği memnuniyeti dile getirdi.

2018 yılında hedeflenenlerin belirlenmesi ve bu hedeflere uygun ekiplerin oluşturulmasının önemli olduğunu ifade eden Köroğlu, başarı çıtasını 2018’de bir adım daha yukarı çıkartmak istediklerini anlattı. Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, bu yıl ilk kez otonom (sürücüsüz) araç çalışması ile bir ilke daha imza atmak istediklerini vurguladı.

Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Telekominikasyon A.D. Başkanı Prof. Dr. Aydın Kızılkaya, Alatay 2017 Projesi Ana Sponsoru olan AYDEM Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin desteklerinden dolayı teşekkür plaketini AYDEM Elektrik Perakende Satış A.Ş. Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü’ye verdi.

Toplantının devamında Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Öztürk, Alatay Projesi’ni detaylarıyla anlattı.

Toplantının sonunda, projenin yapıldığı tasarım atölyeleri öğrencilere gezdirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı