REKLAMI GEÇ

ANNELER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN

ANNELER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN

Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel yöneticiler ve siyasetçiler, Anneler Günü nedeniyle açıklamada bulunarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2012 Pazar, 10:11

Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel yöneticiler ve siyasetçiler, Anneler Günü nedeniyle açıklamada bulunarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, tüm annelerin 13 Mayıs Anneler Günü’nü kutladığını belirterek, dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka hiçbir sevginin olmadığını bildirdi. Milletvekili Zeybeki, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında yıl içinde birçok günlerin kutlanmasına rağmen en önemlisinin anneler günü olduğunu ifade eden Milletvekili Nihat Zeybekci, şunları kaydetti: ‘Yıl içerisinde birçok önemli gün ve hafta etkinlikleri kutlanmaktadır. Bu etkinliklerin her birinin ayrı bir önemi ve özelliği var.     Ancak benim için bu gün ve haftaların en önemlilerinden biri de (Anneler Günü’dür ) . Türk toplumunda annelerimizin yeri apayrıdır. Anne sevgisi insan yaşamı boyunca devam eden en önemli ve en anlamlı duygulardan biridir. Annelerimiz, hem inancımıza hem de kültürümüze göre baş tacımızdır. Hayatımızın ilk başlangıcından son anına kadar varlıklarıyla bizleri onurlandıran, hayatımıza, geleceğimize yön veren, bizler için nice uykusuz geceler geçiren, bizi bizden çok seven değerli annelerimizi sadece düzenlenen bir günle hatırlamamalıyız. Sevgimizi sadece anneler gününde değil, her gün göstermeliyiz. Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka hiçbir sevgi yoktur. Bizlerin bu günlere gelmesinde büyük fedakarlıklar yapan, bizlere yol gösteren, bizleri biz yapan annelerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, her birinin ellerinden ayrı ayrı öpüyorum.’

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı. Anneler Günü’nün ve anne sözcüğünün ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tarihin her döneminde, Türk toplumlarında anneye gösterilen değer dünyaya örnek olmuştur. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında, cephede kıyasıya mücadele veren evlatlarına elinden gelen desteği gösteren, onlarla birlikte can verip şehit düşen annelerimizin yazdığı tarih de bu anlamlı örneklerin her zaman canlı kalmasında bir etken olmuştur. Yağmur altında, cepheye kağnıyla mermi taşırken, bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alarak mermiler ıslanmasın diye örtecek kadar kutsal bir görevi yapan başka bir milletin kadınını göremezsiniz. Öte yandan, (Cennet anaların ayakları altındadır) hadisiyle annelerimizin önemi vurgulanmıştır. Bizler, annelerimizi sadece bir günle hatırlayan değil, her günümüzü onlarla, onların hatıralarıyla yaşayan bir milletin çocuklarıyız. Bizleri en iyi şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak için karşılıksız sevgi veren, beklentisiz emek harcayan annelerimize her gün aynı değeri vermemiz gerektiğini en iyi bilen toplumlardan biriyiz” dedi. Annelerin haklarının ödenemeyeceğini ve her zaman baş tacı olduklarını belirten Zolan, “Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı öğreten, yaşamın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, annelere, geleceğin Türkiye’sine yön verecek sağlıklı bireylerin yetişmesinde büyük görevlerin düştüğünü belirtti.
Özer, 13 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, annelerin dünyanın en değerli varlıkları olduğunu kaydetti. Doğduğu andan itibaren evlatlarının hem fiziksel ve ruhsal gelişimlerini şekillendiren hem de onlara sağlıklı bir gelecek hazırlama gayreti içinde olan annelerimiz sabrın, merhametin ve sevginin temsilcisi olduğunu belirten Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Fedakar annelerimiz, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde, üretim, ticaret ve hizmet sektörlerinde gerek girişimci, gerekse bir çalışan olarak da önemli misyonlar üstlenmiş bulunmaktadırlar. Hem sivil toplum kuruluşları olarak hem de ülkesinin geleceğini düşünen vatandaşlar olarak, kadınlarımızın, sorunlarına çözüm noktasında birleşmemiz gerekmektedir. Çünkü annelerimize, geleceğin Türkiye’sine yön verecek sağlıklı bireylerin yetişmesinde büyük görevler düşmektedir. Bizi millet yapan değerlerin oluşmasında onlardan daha büyük katkısı olan başka kimse düşünülemez.”

CHP DENİZLİ KADIN KOLLARI BAŞKANI NAZİFE KARABİL
CHP Denizli Kadın Kolları Başkanı Nazife Karabil, Anneler Günü ile ilgili açıklamada bulundu. Karabil “Anneler olarak ulu önderimizin bize uygun gördüğü haklar çerçevesinde gerçek yerimizi bulmak isteriz kadın erkek eşitliği annelerinde hedefindedir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasını istiyorsak anneler gerçek değerlerine kavuşmalıdır. Eğitim, sağlık toplumun gelişmesine ve ülkenin kalkınmasına katkıda bilgilendirme ve değer verme yönünden gereken olanaklar sağlanmalıdır.Aile içindeki şiddet ile ilgili konularda gerekli eğitim, çözümler ilgili kurumlar tarafından gerekli desteği görmelidir. Biz anneler gelecekte daha sağlıklı daha özgür düşünen ve düşündüklerini toplum ve ülke yararına kullanabilen yaşam koşullarının sağlandığı alanların olmasını istiyoruz yalnız ülkemizdeki annelerin mutlu olması bizleri sevindirmiyor. Toplumda sevgi ve dayanışmanın huzur ve gönencin egemen olduğu insanca ve uygar bir düzen istiyoruz. Tüm annelerin günü kutlu olsun ellerinden öpüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı