REKLAMI GEÇ

CEMAAT EVİ Mİ İNTİHARA SÜRÜKLEDİ?

CEMAAT EVİ Mİ İNTİHARA SÜRÜKLEDİ?

Denizli’de cemaat evi olduğu öne sürülen öğrenci evi, Vali Vefki Ertür Anadolu Kız Meslek Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı 16 yaşındaki H.Ç’nin mezarı oldu. Genç kız, dairenin bulunduğu binanın yedinci katından atlayarak intihar etti. Polis, intihar nedenini, bir bilgisayar hırsızlığı sonrası şüphelerin üzerinde kalması olarak kayıtlara geçirirken, H.Ç.’nin ailesi, gerekçenin düzmece olduğunu ileri sürüyor ve ekliyor “Kızımız baskılardan dolayı intihar etti.”

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2009 Cuma, 01:00

Denizli, Emek Caddesi’nde yaşanan intihar olayını tartışıyor. 16 yaşındaki lise öğrencisi H.Ç., üç yıldır,türbanlı iki üniversite öğrencisiyle paylaştığı, Emek Caddesi üzerindeki Caner Apartmanı’nın yedinci katındaki daireden atlayarak intihar girişiminde bulundu. Dün saat 11.30 sularında yaşanan olay sonrası ağır yaralanan genç kız, çevredekiler tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Korkunç haberi Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde alan H.Ç.’nin ailesi de vakit geçirmeden Denizli Devlet Hastanesi’ne geldi. Ancak aile hastaneye geldiğinde H.Ç. yaşamını yitirmişti. Akşam saatlerinde cesedi PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kampusu’nda bulunan Adli Tıp morguna kaldırılan genç kızın otopsisi, sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı nezaretinde gerçekleştirildi. İntihar olayı, polis kayıtlarına iki türbanlı öğrencinin ifadeleri ışığında yansıdı. Öğrencilerden 23 yaşındaki Yasemin Şahbal, bir gün önce evden bir diz üstü bilgisayarın çalındığını, şüphelerinin H.Ç. üzerinde yoğunlaştığını ve bu nedenle tartıştıklarını iddia etti.

Ancak aile, aynı görüştü değil. Yaşanan korkunç olay sonrası anne ve babanın ağzını bıçak açmazken, dede Ali Dobulga torununun cemaat baskısı nedeniyle intihar ettiğini ileri sürdü. H.Ç.’nin hayat dolu bir kız çocuğu olduğunu ve asla intiharı düşünmeyeceğini dile getiren dede Ali Dobulga, ev arkadaşlarının ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

H.Ç.’nin sömestr tatilini Kızılcabölük’te ailesiyle birlikte geçirdikten sonra, okulların açılmasıyla birlikte Denizli’ye geldiğine ve henüz 3-4 gün sonra acı olayın yaşandığına dikkat çeken Dobulga, “Torunum bu evde yaşamaktan mutsuzdu. Onu kandırdılar. Abla evine alacağız, abi evine alacağız dediler. Kızımızı kurtaramadık” diye konuştu. Dede Dobulga, evin bir cemaat evi olduğu ve H.Ç.’nin baskılar nedeniyle yaşamını yitirdiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da dile getirdi.

H.Ç.’nin ölüm haberi, Bilgisayar Bölümü 3. sınıfında öğrenim gördüğü Vali Vefki Ertür Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde de şok etkisi yarattı. Lisenin Öğrenci Meclis Başkanlığı’nı da yapan H.Ç., öğrenci arkadaşları ve öğretmenleri için sosyal, girişimci, çalışkan ve hayat dolu bir öğrenciydi. Genç kızın ölümü nedeniyle sınıfta ve idare katında bir özel bölümün hazırlandığı lise yasa büründü. Genç kızın sınıf arkadaşları ise konuşmak istemiyor.

İntihar olayının yaşandığı Emek Caddesi sakinleri de şaşkın. H.Ç. ile aynı apartmanda oturan eczacı Funda Kırdı, olayı dün akşam öğrendiğini söyledi. H.Ç.’nin birlikte kaldığı iki öğrencinin türbanlı olduğunu dile getiren Kırdı, evin bir cemaat evi olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı