REKLAMI GEÇ

Karateke yolu daha güvenli

Karateke yolu daha güvenli

Denizli – Honaz – Karateke Yolu’nda yaşanan trafik kazalarının sayısındaki artış jandarmayı harekete geçirdi. Riskli bölgeler belirlendi, büyükşehir ve koroyalları ile ortak proje hayata geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2017 Çarşamba, 09:50

Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, Denizli – Honaz – Karateke Yolu’nda son dönemde artan trafik kazalarının ardından özel bir çalışma yaptı. Kentteki araç yoğunluğunun artışıyla orantılı olarak kaza sayısında da artışın gözlenmesi bu çalışmanın gerekçesi oldu.

Çalışma kapsamında Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü yol üzerindeki riskli bölgeleri belirledi. Kazaların en çok su deposu, göz piknik alanı ve pınarbaşı mevkilerindeki virajlarda meydana geldiği tespit edildi.

Bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Karayolları Şefliği ile birlikte ortak çalışma yürütüldü.Riskli bölgelerdeki yol işaretleri yeniden düzenlenirken kazaya neden olan yol yapısının düzeltilmesi için de yeni bir proje hazırlandı.

Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğunlaştığına dikkat çekilerek sürücülerden hız limitlerine uymaları istendi. Trafik timleri ayrıca yoğun saatlerde hız ve emniyet kemeri kontrollerini artırma kararı aldı.

Riskli bölgelerde kış koşullarında buzlanma meydana geldiği de belirtilirken, kazaların önemli bir kısmının da bu nedenle yaşandığı kaydedildi. Yapılacak denetimlerle kazaların asgariye indirilmesi planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı