REKLAMI GEÇ

Denizli Protokolü’nden Anneler Günü Mesajları

Denizli Protokolü’nden Anneler Günü Mesajları

Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü nedeniyle Denizli Protokolü birer mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında anneliğin kutsallığından ve değerinden örnekler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2019 Pazar, 10:08

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
Toplumumuzun temelini oluşturan, aile yuvasını, fedakârlıklarıyla bir arada tutarak bir huzur adasına dönüştüren annelerimizin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Aile hayatının birleştirici unsuru olan, dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenmiş annelerimiz, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsalidir.

Yegâne amacı maddi-manevi çocuklarını insani ve ahlaki değerlerle en iyi şekilde yetiştirmek, kendisinden daha iyi hayat şartlarına kavuşturmak, sevgi ve saygı ortamında, güçlü aile değerleriyle yarınlara hazırlamak, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları vardır. Zira hem kültürümüz hem de inancımızda anaların yeri müstesnadır.

Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkânlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların hayatla aralarındaki en güçlü bağ anneleridir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz.

Peygamber Efendimizin “Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır” hadis-i şerifiyle önemini vurguladığı annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek de evlat olarak bizlerin en büyük vazifesidir. Onları sadece anneler gününde anmak asla kafi değildir. Bir ömür boyunca, of bile demeden, annelerimize olan sevgi ve saygı göstermek onların evlatları olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur.

Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Onlar bizlere hayat veren, canımıza can katan, hayatımızın her anında yanımızda olan karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakarlığın simgesi; başımızın tacıdır. Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren her an yanımızda olan, üzerimize titreyen, kendi varlığını bir kenara koyarak mutluluğumuzun devam etmesi için her türlü fedakarlığı yapandır anne. Onlar için ne söylesek ne yapsak az. Anne-babalarımızın kıymetini sağ iken bilmek lazım.

Cesaretleri ve kahramanlıklarıyla Anadolu’ya ismini veren annelerimiz yeri gelir vatanı için canını verir, yeri gelir evlatlarını bu topraklar için şahadete uğurlar. Onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Ben öncelikle, üzerimde büyük emeği olan annemi ve hakkın rahmetine kavuşmuş diğer anneleri saygı ve rahmetle ile anıyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm anneleri ve aynı zamanda annelik vazifesini hakkıyla yerine getirmiş tüm insanların Anneler Günü’nü tebrik ediyorum

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BALKANI ŞENİZ DOĞAN
“BU SEVGİ NE BİTER NE DE TÜKENİR”
Dünyanın en naif, en masum ve en temiz duygusu hiç şüphesiz ki anneliktir. Sevginin, vefanın ve sabrın sembolüdür annelerimiz. Kocaman yüreklerine dünyaları sığdıran, evlatlarına her daim kol kanat geren annelerimize duyduğumuz saygı ve sevgi ne biter ne de tükenir. Bizleri karşılıksız büyüten ve seven annelerimiz, evlatlarının tek bir saç teline zarar gelmesin diye her türlü zorluğa ve acıya katlanır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Kadınlarımızın genel görev ve çalışmalarda paylarına düşen işlerden başka, en önemli, en hayırlı, en faziletli bir ödevleri de iyi anne olmalarıdır’ diyerek anneliğin önemine vurgu yapmıştır. Gelişmiş bir toplumun en önemli göstergesi kadına verilen değer, kadının bulunduğu konumdur. Bu duygu ve düşünceler ile tüm annelerimizin anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyor, mutlu bir yaşam diliyorum.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
Bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen maneviyatı ile hiçbir ölçü kalıbına sığmayan sevgisiyle emekleri yadsınamayacak kişilerdir anneler. Annelerimizi, babalarımızı sadece bir günde değil hayatımız boyunca hatırlamak biz evlatların da görevi ve sorumluluğudur. Evlatlar olarak bizlere düşen görev, annelerimizi her gün arayıp sorarak, hayatlarını güzelleştirmek, gül yüzlerini güldürmektir. Annelerimiz bizlere verdiği sonsuz sevgi ve emeği de, gelecek kuşaklara aktarabilmek ortak değerlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kendi annem, eşim olmak üzere tüm annelerimizin, anne adaylarımızın anneler gününü tebrik ediyorum.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ
Bilinçli ve sağlıklı toplumların yetişmesinde en büyük pay sahibi ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz aynı zamanda eğitim hayatının ilk basamağı olan aile içi eğitimin temel unsurlarından biridir. İyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin birer timsalleri olan annelerimiz; çocuklarımızın topluma faydalı bireylere dönüşmesi adına, tüm zorluklara rağmen sevgi, sabır ve özveriyle çabalamaktadır.

Geçmişten günümüze Türk kültüründe ve tarihinde olduğu gibi bugün de; gerek kültürel gerekse toplumumuzun güzel ahlakı münasebetiyle mukaddes ‘anne’lerimiz bizlerden her zaman hürmet görmeye layıktır. Baş tacımız annelerimize, sadece bir gün değil her gün içimizde büyüyen sevgi ve bağlılığı göstermemiz bizlerin en kalbi duygularımızdan biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken ayrıca evlatlarını bu toprakların bizlere vatan olarak kalması adına şehit veren, acılarını milletçe yürekten paylaştığımız şehit annelerimize de daimi minnet ve şükranlarımı sunarım.

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI MAHİR AKBABA
Karşılıksız emeğin, şefkatin, tükenmez kaynağı annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direğidir. Anneler, varoluş kaynağımızın, sınırsız sevmenin, karşılıksız korumanın canlı anıtları, her birimizin ilk öğretmenidir. Bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, fedakarlığın, sevgi ve saygının göstergesi annelerimizin   Anneler Günü’nü kutluyorum.
Ayrıca bu çok önemli ve anlamlı günde, dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duyguları ile yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin  hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Hepimiz günlük yaşamın yoğunluğu içinde çoğu zaman unutsak ta hangi yaşta, hangi makamda ve mevkide olursak olalım yaşadığımız her dertte ve sıkıntıda ilk yüreği sızlayan, ilk gözyaşı dökenin, ilk dualarını yollayanın annelerimiz olduğunu bizzat yaşayarak görmekteyiz. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir.

Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini benimsemek hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Çocuklarının ilk yol göstericisi olan annelere, en iyi imkanları sunmak, kendilerini her bakımdan geliştirmeleri için gerekli ortamları hazırlamak, sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmelerini sağlamak, yetiştirecekleri nesillerin mutluluğunun temel şartlarını oluşturmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” hadisi ile dinimizdeki önemli yeri müjdelenen baş tacımız annelerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Her günlerinin özel gün tadında geçmesini temenni ediyorum.”

DENİZLİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
Annelik, kadının hayattaki en büyük sorumluluğu, en önemli toplumsal görevidir. Toplumları var eden, inşa ve imar eden annelerdir. Her bireyin ilk öğretmeni, hayatı boyunca karşılıksız sevgi ve sonsuz şefkat ile merhamet gördüğü yegâne kaynak, her zaman yanındaki dayanak annelerdir. Bizlere, hayatı ve insanlığı öğreten, onlardır. Sevilen Halk Ozanlarımızdan rahmetli Neşet Ertaş, şu sözüyle annelerin insan hayatındaki yerini çok güzel ifade etmiştir: ‘Kadınlar insandır; bizler ise insanoğlu.’ Peygamber Efendimiz (sav) ise, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır. Anne, cennet kapılarının ortasındadır.’ diyerek, annelerin dinimizde ne derece önemli bir yerde bulunduğuna dikkat çekmiştir. Başta çok değerli annem ile eşim olmak üzere, tüm annelerin ve anne adaylarının bu özel gününü kutlar, sevdikleriyle sağlıklı, güzel ve mutlu nice günler diliyorum. Annem ile şehit ve gazilerimizin annelerinin ellerinden öpüyorum. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün annesi Zübeyde Hanım ile Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanları ve aramızdan ayrılmış tüm anneleri ise rahmet, minnet ve hayır duasıyla anıyorum.

DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
Anne, bir milleti yetiştiren ailenin en önemli unsurudur. Varlık sebebimiz annelerimiz, karşılıksız emek, özveri ve sevgiyle en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sabır ve hoşgörü kahramanlarıdır. Çocukların ilk öğretmeni annedir. Hayata dair her şey anneden öğrenilir. Toplum da annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemler hayata ışık tutmaktadır. Şüphesiz ki onlara olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz.

Günümüzde hem çalışarak üretime katkı sağlayan hem de annelik göreviyle topluma katkı sağlayan kadınlarımızın sayısı gittikçe artmakta ve bu da bizi çok mutlu etmektedir. Çalışan ve üreten anne, çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel mesajdır. Bu güzel mesajı topluma daha fazla yaymak için çalışan annelerimizin artmasını ümit ediyor; tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten minnet duygusuyla kutluyorum.

DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
Varlığımızı borçlu olduğumuz annelerimiz bizleri, ailelerimizi dolayısıyla toplumumuzu ayakta tutan en kutsal değerlerimizdir. Anneler evlatlarını yetiştirirken hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, onları hoşgörü ve sabır ile kucaklamaktadır. Aile kültürünü, hoşgörü ve sevgiyi evlatlarına aşılayarak toplumumuzun devamlılığına büyük katkı sağlamaktadırlar. Atalarımızın “Ana gibi yar olmaz” sözü, anneliğin toplumumuzdaki önemini göstermektedir. Bizlerin yetişmesinde büyük emekler sarf eden, en kıymetli hazinemiz olan, dünyanın en zor ve en yüce görevini üstlenen tüm annelerin Anneler Gününü en samimi duygularımla kutluyor, kendilerini saygıyla selamlıyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı