REKLAMI GEÇ

Dilek feneri ve havai fişek yasaklandı

Dilek feneri ve havai fişek yasaklandı

Denizli orman yangınları bakımından riskli döneme girdi. Kent sınırlarında Ekim ayı sonuna kadar ormanlık alanlara yakın bölgelerde havai fişek ve dilek feneri gibi düştüğü yeri yakabilen eğlence araçlarının kullanımı ve satılması yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 11:06

Denizli orman yangınları için riskli döneme girdi. Bu nedenle Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Hasan Karahan önderliğinde toplandı. Komisyon bu yıl yangın sezonunda yapılacak çalışmaları içeren ‘Yangın Protokolü Komisyon Kararı’nı imza altına aldı.

İŞTE YASAK MATERYALLER
Özellikle düğün ve benzeri etkinliklerde görsel güzellikleri için tercih edilen yanıcı ve patlayıcı maddeler içeren materyallerin kullanımı da komisyon tarafından yasaklandı. Bu materyaller içinde son dönemde sık sık kullanılmaya başlanan havai fişekler ve dilek fenerleri gösterilirken bunlara benzer materdyaller de yasak kapsamına alındı. Yasağa neden olan gerekçe ise bu tür materyallerin havada uzun süre kalması, önemli mesafeler katetmesi ve düştüğü yerlerde yangın riski taşıması olarak gösterildi.

Komisyon yasağı 1 Haziran ve 31 Ekim tarihleri arasında uygulama kararı alırken bu tür materyallerin ormanlık alanlara 500 metreden yakın mesafelerde kullanılmaması sınırı getirdi. Aynı zamanda bu ürünleri satan işletmelerin de denetim altına alınmasına karar verildi, kurallara uymayanların cezalandırılacağı kaydedildi.

Diğer yandan yüzölçümünün yüzde 48’i ormanlık alan olan Denizli’de toplam 590 bin hektar orman bulunuyor. Ormanların korunmasına ilişkin de tedbirler bu toplantıda gündeme geldi. Riski bölgeler işaretlenirken yapılacak çalışmalar ele alındı.

Orman ve Su İşler Bakanlığı’nın son yıllarda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Valimiz Karahan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti. Çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığını aktaran Valimiz Karahan, orman varlıklarımıza milletçe sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıda yayın organlarından ormanların korunmasına ilişkin yardım da alınması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı