REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten 4+4+4’e protesto

Eğitim-İş’ten 4+4+4’e protesto

Eğitim-İş Denizli Şubesi, zorunlu eğitimin kesintili olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifine olan tepkilerini Ak Parti il binası önünde protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2012 Salı, 19:31

Ak Parti İl Binası önünde yapılan eylemde konuşan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, teklifin yasalaşması ile birlikte seviye belirleme ve yönlendirme sınavları birinci kademenin 4. sınıfa ineceğini söyleyerek, özel dershanelerin sayılarının artacağını ileri sürdü.

Aydoğdu, “Eğitim-İş olarak zorunlu eğitim süresinin uzatılmasını doğru bulmakla birlikte, ilköğretimin 4+4 şeklinde kesintili olarak düzenlenmesinin gizli ideolojik amaçlar taşıdığına inanıyoruz. Zorunlu eğitim süresinin içinde okul öncesi eğitimi içeren bir yıllık sürenin olmaması Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce belirlediği hedeflerle çelişmektedir. Yine 12 yıllık kesintili eğitim sistemine geçilmesi kararı alınırken 9-10 yaşlarındaki öğrencilerin bilgi ve becerilerini tespit edecek formasyona sahip kadro planlaması yapılmışmıdır? Bu yaştaki çocukların yetenekleri, becerileri tam olarak ortaya çıkmamışken mesleki eğitime yönlendirmek, pedagojik olarak mümkün müdür? Yasa teklifi geri çekilmezse ya da taleplerimiz doğrultusunda düzenlemeler yapılmazsa tüm Türkiye’de AKP il binaları önünde yasa teklifi protesto edilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı