REKLAMI GEÇ

Enkazdan elleriyle açtıkları çukurdan çıkarak kurtulan aile, Denizli’deki yurtta ağırlanıyor

Enkazdan elleriyle açtıkları çukurdan çıkarak kurtulan aile, Denizli’deki yurtta ağırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan Hatay’daki evlerinin enkazından elleriyle açtıkları çukurla kurtulan 4 kişilik aile, Denizli’deki KYK yurdunda misafir ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2023 Cuma, 12:21

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören 2 bin 317 kişi, GSB’nin Pamukkale Üniversitesi yerleşkesindeki yurtlarında ağırlanıyor. Hatay’daki evleri yıkılan 4 kişilik Turunç ailesinin, yurtta tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Depremden yaklaşık 3-4 saat sonra yıkılan enkazdan elleriyle çukur açarak kurtulduklarını anlatan Sanat tarihi öğretmeni Selen Turunç (21), “Kardeşimle salonda uyuyorduk. Saat 4.17’de uyandık. Kardeşimle göz göze geldim, elinden tutup yatak odasına annemle babamın yanına koştuk. Koştuğumuz az kapıda zaten bina çöktü. Ben, kardeşim ve babamın altında kalmıştım. Nefesim kesildi annem zar zor kurtardı. Sonra 3-4 saat orada kaldık. Sonra kendimiz çukur açtık kurtulduk. Orada taşları dolapları her şeyi çektik. Öbür bina zaten başka yere çökmüştü. Öyle kurtulduk. Üstümüz başımız yırtıktı, çok üşüdük, çok yağmur yağıyordu. 4-5 saat de dışarıda kaldık zaten.” dedi.

Evlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Barancan Turunç (16), “Zor bir durum, evimiz gitti. En önemlisi ailede sağlık kalmadı. Babamın 5 kaburgası, annemin sırtı kolu gitti. Ailedeki en iyi durumda olan kişi benim, benim de omzum çıktı. Her şeye rağmen idare etmeye çalışıyoruz. ‘Herhalde öleceğiz, kaç gün kalırız burada belli olmaz’ dedik. Sonra Allah yüzümüze güldü de o çukuru açtı. Şu an burada KYK yurdunda bize iyi bakıyorlar sağ olsun. Herkes ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı