REKLAMI GEÇ

Erkmen’in konuşması dikkat çekti

Erkmen’in konuşması dikkat çekti

Denizli’de Cumhuriyet’in 85. yıl kutlamalarına, Vali Yavuz Erkmen’in konuşmaları damgasını vurdu. Vali Erkmen, titreyen sesi ve her an taşacak gibi duran nemli gözleriyle yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan olaylara değinerek Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halk yoğun ilgi gösterdi.

Türk bayraklarıyla Valilik önüne gelen vatandaşlar, coşku içinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Denizli’de Cumhuriyet’in 85. yıl kutlamalarına Vali Yavuz Erkmen’in konuşmaları damgasını vurdu.

Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, Vali Erkmen’in makamında tebrikatları kabul etmelerinin ardından kutlamalar, Vilayet önündeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda düzenlenen törenle devam etti. Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tören arabası ile bulvarda kutlamalara katılan Denizli halkının bayramlarını kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş ve eşi Betül Toptaş, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve Ali Rıza Ertemur, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti il temsilcileri ve binlerce Denizlili katıldı.

Valilik Binası önünde yapılan kutlamalarda konuşan Vali Yavuz Erkmen, törene damgasını vurdu, Vali Yavuz Erkmen, titrek bir sesle, gözleri dolu dolu yaptığı ve çoğu zaman yarıda kestiği konuşmasında, “Bu devleti bölmek isteyen dış güçler var. Hep vardı. Hep olacak. Biz güçlü olacağız. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü biz bir yumruğuz. Herkese devlet olarak gereken cevabı da vereceğiz. Kimse bu ülkeyi bölemez, böldürtmeyiz. Cumhuriyet’in izinde dün nasıl yürüdüysek, bugün de yürüyeceğiz. Ve 2023 yılında küresel bir güç olacağız, dünyada yerimizi alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Hürriyet İlköğretim Okulu ve Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okudular. Daha sonra şiir, resim, kompozisyon ve sportif alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından verildi. Son olarak okullar, askeri birlikler, sivil toplum kuruluşları, resmi kurum ve kuruluşların geçit töreni ile Cumhuriyet Bayramı’nın gündüz bölümü kutlamaları sona erdi. Askeri erkanın geçişinde, vatandaşlar askeri ayakta alkışladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı