REKLAMI GEÇ

Fiziksel engelliler asker kıyafeti giyip yemin ettiler

Fiziksel engelliler asker kıyafeti giyip yemin ettiler

Engelliler Hastası kapsamında fiziksel engellerinden dolayı askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelliler, bir günlük temsili askerlik yaptı. Askerler 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle yemin etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2019 Perşembe, 14:46

Fiziksel engellerinden dolayı askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelliler, “Engelliler Haftası” kapsamında düzenlenen törenli bir günlüğüne asker oldu ve yemin etti. Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene başta Vali Hasan Karahan olmak üzere 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, askerler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Yemin töreninin ardından Denizli Valisi Hasan Karahan ve protokol üyeleri vatani görevini tamamlayan engelli askerlere terhis belgelerini verdi. 11 ‘inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk,

“Anayasanın 72’nci maddesinde her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyeti nedeniyle silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla, bu törenler düzenleniyor. Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı