REKLAMI GEÇ

Helvacılar; Yavru vatan bugün Anavatan’a kavuştu

Helvacılar; Yavru vatan bugün Anavatan’a kavuştu

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dernek Başkanı Hamdi Helvacılar, “Türk Ordusu 20 Temmuz 1974’de Kıbrıslı Türkleri yok olmaktan kurtarmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2019 Cumartesi, 12:51

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, barış harekatı ile ilgili bir masaj yayımladı. Mesajında 45 yıl önce Kıbrıs Adası’nın büyük bir drama sahne olduğunu söyleyen Helvacılar, Türk Ordusu’nun 20 Temmuz 1974’de Kıbrıslı Türkleri yok olmaktan kurtardığını belirtti.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar yayımladığı mesajında ayrıca şu konulara değindi:

Türkiye’yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye’nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan; 15 Temmuz 1974’de, bir Yunan-Rum darbesi gerçekleştirilmiştir. Bu darbenin asıl amacı; Ada’daki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılarak Kıbrıs’ın tümüyle Yunanistan’a bağlanmasıydı. Bu gelişmeler üzerine, Londra ve Zürih Antlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye; Kıbrıs’ta barışı tesis etmek, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye’ye yönelik tehdidini bertaraf etmek maksadıyla Ada’ya müdahale etmek zorunda kalmıştır.

Türk ordusu, 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıslı Türk’ü yok olmaktan kurtarmış, Kıbrıs Türkü’nü 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturmuştur. Böylece Yunanistan’ın hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür.

Senelerdir Kıbrıs’ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türk’ü hiçbir zaman pes etmemiş; 20 Temmuz’da Mehmetçikle kucaklaşana kadar, Türklüğünü ve varlığını korumasını bilmiştir. 20 Temmuz, Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu bir gündür. 20 Temmuz, yavru vatanın anavatana kavuştuğu bir gündür.

Kıbrıs adası bugün barış ve huzur içindedir. Kıbrıslı Türkler 20 Temmuz 1974’den itibaren kendi vatanlarında hür ve bağımsız yaşamaktadırlar. Kıbrıs Türkü’nün kahraman mücahitleri, sizler şanlı direnişin birer kahramanısınız. Kıbrıs’ta destan yarattınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahraman Gazileri, sizler Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN askerleri olarak 20 Temmuz 1974’de Türk tarihine altın bir sayfa eklediniz. Savaş meydanlarında Türk milletinin yenilmezliğini sizden önceki kahramanlar gibi ispat ettiniz. Yüce meclis sizi en büyük onurla, Gazilikle ödüllendirmiştir. Sizleri şükran ve saygı ile selamlıyorum.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Kıbrıs’ın önemini şu sözlerle ifade etmiştir: “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir.”

Kıbrıs’ta 1974 öncesine dönüş asla söz konusu olamaz. Kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır, terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak; gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. 20 Temmuz Türk milletinin ulusal bir davada tek vücut olarak şahlandığı gündür. Bugün de ister içeriden isterse dışarıdan, nereden gelirse gelsin, hürriyetimize, bağımsızlığımıza ve topraklarımıza karşı her türlü tehdit yüce Türk milletinin azim ve iradesi karşısında yok olmaya mahkumdur.

Bu savaşta şehit düşen arkadaşlarımızı, Kıbrıslı mücahitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize ve Kıbrıslı kardeşlerimize de yaşamlarında esenlikler dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı