REKLAMI GEÇ

İzciler camide

İzciler camide

Denizli İl Müftülüğü ile Denizli Asil İzcilik ve Spor Kulübü arasında imzalanan protokolle belirlenen 10 camide çocuklara hem izcilik, hem de din eğitimi veriliyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2014 Salı, 15:30

Denizli İl Müftülüğü de çocuklara din eğitiminin yanı sıra özgüven eğitimi de vermek amacıyla Denizli Asil İzcilik ve Spor Kulübü ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol gereği 10 pilot cami seçildi. Camilerde din eğitiminin yanı sıra çocuklara izcilikle ilgili temel bilgiler veriliyor.

Pilot camilerden biri olan Konyalıoğlu Camisinde eğitime başlayan öğrencilerin din bilgisi yanında farklı bir eğitim almalarını desteklediklerini belirten İmam Ali Sürücüoğlu, “Yaz kursları eğlenceli hale geldi. Çocuklar ise milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri eğlenerek öğreniyor” dedi.

İzciliğin toplumda tam olarak bilinmediğini belirten Denizli Asil İzcilik ve Spor Kulübü İzci Lideri Hüseyin Berkez, izciliğin hayatta karşılaşılabilecek her duruma karşı manevi eğitim verilen bir alan olduğunu ifade etti. Berkez, “Her hafta belirli gün ve saatlerde farklı konular işliyoruz. Akıl oyunları oynuyoruz. Çocukları Oba olarak gruplara ayırıyoruz. İzcilik selamı vermeyi öğretiyoruz. Aslında herkes izciliği farklı biliyor. İzcilik ahlak bilgisi verir. Özgüven kazandırır. Çocuklara hayat içinde karşılaşabilecekleri zorlukların üstüsünden gelmeyi öğretir. İzcilik anlamında tüm teknik bilgileri de kendilerine veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı