REKLAMI GEÇ

KENDİ GELDİ AKLI LİBYA’DAKİ DAMADINDA KALDI

KENDİ GELDİ AKLI LİBYA’DAKİ DAMADINDA KALDI

Libya’nın Bingazi kentindeki bir inşaat firmasında şoför olarak çalışan Denizlili Ali Özdemir ailesine kavuşmanın sevincini yaşarken, Libya’nın Jalo kentinde kalan damadı Ali Toksoy’un durumu için endişe ediyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2011 Perşembe, 17:59

Libya’nın Bingazi kentinde şoför olarak çalışan 4 çocuk babası Ali Özdemir, dün gece Marmaris’e gelen Orhangazi gemisiyle Türkiye’ye geldikten sonra bugün ailesinin bulunduğu Denizli’ye otobüsle geldi.

Tek başına otobüsten inen Ali Özdemir Sevindik Mahallesi’ndeki evine giderek yakınlarıyla hasret giderdi. Torunları Abdülkadir ve Yağız Aras’ı kucağına alıp seven ve bol bol öpen Ali Özdemir, bir yandan Türkiye’ye gelmesinin sevincini yaşarken, bir yandan da Libya’nın Jalo kentinde kalan damadı Ali Toksoy’un durumunu merak ediyor. Babasının elini öperek sarılan kızı Derya Toksoy ise buruk bir sevinç yaşadı. Babasına kavuşan ancak eşi Libya’da kalan Derya Toksoy, bir an önce eşine de kavuşmak istediğini söyledi.

Türkiye’ye dönmenin sevincini yaşadığını belirten Ali Özdemir, “Yaklaşık 2 yıldır Libya’da çalışıyorum. İç kargaşa olduktan sonra ilk etapta idari personelin çoğu kaçtı. Daha sonra geçen hafta sonunda kendi imkanlarımızla havaalanına geldik. Yaklaşık 800 kişiydik. Havaalanına gelirken mezarlık önünde binlerce kişiyi gördük. 500-600 ölü olduğunu söylediler. Havaalanına girerken askerler vardı ve bizi yönlendirdiler. Havaalanında beklerken zaman zaman çatışmalar oluyordu. Akşamları çatışmalar artıyordu. Daha sonra direnişçiler askerleri ablukaya aldı. Sivil göstericiler içeri girdiler. 3 bin kişiydik içeride ve arbede yaşandı. Ezilenler oldu, kaçmak isteyenler oldu ama bize kaçmamamızı ve korkmamamızı istediler. Bize bir şey yapmayacaklarını söylediler. Çevredeki işyeri ve araçları yaktılar. Bizi ‘Allah-u Ekber’ diye bağırttılar. Ertesi gün havaalanının bombalanacağını söyleyip bizi stadyuma götürdüler. Sürekli olarak bize yiyecek içecek getirdiler. Bazı kabileler gitmemize izin verirken bazıları vermediler. Daha sonra konsolosluk yetkilileri bizi götürdüler” dedi.

Jalo kentinde aynı firmada çalışan 800 kişinin bulunduğunu ve damadının da bunların içinde olduğunu belirten Özdemir, “Damadım ve arkadaşlarından kaygılıyım” dedi. Ali Özdemir, kendilerine yiyecek içecek getiren sivil direnişçilerin Libya aleyhine propaganda yapılmamasını ve Türkleri sevdiklerini söylediklerini de ifade etti. Sadece havaalanı içinde ölüm korkusu yaşadıklarını belirten Ali Özdemir, “Sivil direnişçiler içeri girince büyük korku yaşandı. Bizi dışarı çıkarıp ‘Sizinle işimiz yok’ deyince rahatladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı