REKLAMI GEÇ

Kiremitçi kavşağındaki asırlık çınar ağacı terhis oldu

Kiremitçi kavşağındaki asırlık çınar ağacı terhis oldu

Kiremitçi kavşağını genişletme çalışmaları bitme aşamasında. Çalışmalar kapsamında 11 Komando Tugayı’nın gazino bahçesinin üçgen kısmı, kavşağa dahil edildi. Çalışmalar kapsamında refüje denk gelen ağaçlar korundu. Bir asırdır askeri gazino bahçesini serinleten bu dev çınar ağacı da artık sivil hayatta.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 13:52

O yüz yıla yakın zamandır askeri bir sahanın içinde yükseliyordu. 1900’lü yılların başında tümen olarak kurulan ilerleyen dönemde ise tugay dönüştürülen Denizli Komando Tugay Komutanlığı’nın askeri gazinosunun bahçesindeki en büyük ağaçlardan biriydi…

Yüzlerce askeri terhis etti. Gölgesinde bir cumhuriyet kuruldu, gelişti, yükseldi… On binlerce askerin hatıralarına sessiz sedasız tanıklık etti. Ve geçtiğimiz günlerde tabiri caiz ise terhis edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bittiğinde kritik öneme sahip olacak Kiremitçi Kavşağı’nı genişletme çalışmaları kapsamında 11 Komando Tugayı askeri gazinosunun bahçesinin üçgen çıkıntısı kavşağa dahil edildi.

Akkonak’a uzanan çevre yolu ile Karaman’a doğru ilerleyen caddeyi Lise Caddesi’ne bağlayan kavşaktaki trafik tıkanmalarını önleyecek projede refüje denk gelen ağaçlar korundu. Onlardan biri de metrelerce yüksekliğe sahip asırlık bir çınardı.

Çınar tamamlanmak üzere olan kavşak çalışması refüjünde yükselmeye devam edecek. Ama bir farkla; artık çınar bundan sonraki hayatını sivil olarak yaşayacak.

Kavşaktaki düzenlemenin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı