REKLAMI GEÇ

LİSELİ MÜZİSYENLER ATA’YI ŞARKIYLA ANDI

LİSELİ MÜZİSYENLER ATA’YI ŞARKIYLA ANDI

Hakkı Dereköylü Gözül Sanatlar Lisesi öğrencileri Forum Çamlık’ta konser verdi, Atatürk’ü şarkılarla andı.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2011 Cuma, 16:25

Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koro, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 73. Yıldönümü dolayısıyla Forum Çamlık’ta verdiği konserle izleyenleri büyüledi.

Forum Çamlık mağazalar bölümünde düzenlenen Anma Konseri iki bölümden oluştu. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan koroyu Koro Öğretmeni Sevgi Utma yönetti. İlk bölümde öğrenciler, Müzik Öğretmenleri H. Özgür Ayhan ve Zeki Güven’in enstrümanları eşliğinde Atatürk’ün sevdiği 12 şarkıyı seslendirdi. Forum Çamlık mağazalar bölümünü dolduran dinleyiciler sık sık şarkılara eşlik etti, her şarkı sonunda koroyu alkış yağmuruna tuttu.

İkinci bölümde ise hazırlık sınıfı öğrencilerinin de katılımı ile Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Klasik Müzik Orkestrasının dinletisi sunuldu.

Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Nizami Çubuk, böyle bir etkinliğe evsahipliği yapan Forum Çamlık yetkililerine teşekkür ederken, “Atatürk, her türlü yenilik ve ilerlemede öncü olma görevini üstlenen bir liderdi. Atatürk, yeni müzik kurumlarımızın açılmasında da öncülük etmeyi sürdürmüştür. Onun sayesinde Osmanlı zamanından kalma mevcut müzik aletlerini iyileştirilmiş, modernleştirilmiş ve gelişmiştir. Bunların yanı sıra, kapatılan kurumların yerine çağdaş uygarlık seviyesine uygun ve ulusal müzik anlayışımıza yakışır yeni müzik kurumları açılmıştır. Bizler de Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitim ile gençlerimizi geleceğe hazırlama çalışmalarımızı her zaman yeniliklerle geliştiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı