REKLAMI GEÇ

Müftülük gençleri markaja aldı, çalışmalara hız verdi

Müftülük gençleri markaja aldı, çalışmalara hız verdi

Türkiye’de gençlerin önemli bölümünün deizme yöneldiği iddiaları konuşulurken Denizli Müftülüğü gençlerin dini doğru öğrenmelerini sağlayacak bir dizi önemli etkinliğin altına imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:17

Türkiye son dönemde gençler arasında deizmin yaygınlaştığı iddialarını konuşuyor. Bu tartışmalar sürerken Diyanet İşleri Başkanlığı da çalışmalarında gençlere ağırlık veren bir program başlattı. Çalışmanın Denizli ayağında kentteki 51 liseden bir kız ve erkek öğrenci seçilerek “Diyanet Gençlik Temsilcisi’ oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü projenin Denizli ayağında okul temsilcileri aileleri ile birlikte Çamlık mesireliğinde piknikte bir araya geldi. Pikniğe katılan öğrenciler Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki liselerin gençlik temsilcileri olarak belirlendi.

Etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, il, ilçe ve gençlik koordinatörleri katıldı.

Etkinlik Ahmet Yesevi İHL öğrencisi Osman Karaboya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftü yardımcısı Özmet açılış konuşmasında organizasyonu müftülük ile gençelerin buluşması olarak açıkladı. Gençlerle yaptıkları her türlü etkinliği önemsediklerini söyleyen Özmet; “Dinini bilen, vatan ve millet sevgisi taşıyan, gerektiğinde vatanı uğruna canını verebilecek gençler yetiştirmek amacındayız. Bu çalışmalarla gençlerimizin sahih dini bilgi ile yoğrularak, Kur’an ve sahih sünnet ışığında yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

DİB Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Erten ise, “Bu proje başkanlığımızın önemli projelerindendir. Gençliğimize doğru yolu göstermek için geliştirilmiştir. Hocalarımız da gönüllü bir şekilde çalışıyorlar. Bu tür organizasyonlar, gençliğimizin daha iyi yetişmesine önemli katkı sağlayacaktır. ” şeklinde konuştu.

İl dışında olduğu için etkinliğe telefonla bağlanan Denili Müftüsü Mehmet Aşık ise gençlere hitap ederek, “Sizleri çok önemsiyoruz ve sizinle birlikte çok güzel etkinlikler organize edeceğiz inşallah. Diyanet İşleri Başkanlığımız geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin; vatanına, milletine, bayrağına aşık, mukaddesatına saygılı bireyler olmanıza büyük değer veriyor” dedi. Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tasavvuf konseri icra etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı