REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Amatem Kermesi yapıldı

PAÜ’de Amatem Kermesi yapıldı

Pamukkale Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “Amatem” kermesi yapıldı. Hastane poliklinik girişinde yapılan kermese ilgi büyük oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2019 Cuma, 12:44

Her yıl 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi tarafından organize edilen “Amatem” kermesi, Hastane poliklinik girişinde yapıldı. Geleneksel hale getirilen kermes geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük ilgi gördü. Psikiyatri Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu, kermeste Amatem etkinlikleri hakkında bilgi verdi.


Amatem’in 18 yaş üzeri erkek ve kadın hastalara hizmet verdiğini dile getiren Tuğçe Toker Uğurlu, ”Amatem’de alkol ve madde kullanım bozuklukları ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, psikodrama, uğraş tedavileri, spor, hasta ve ailelere yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psikoeğitimleri ve psikososyal rehabilitasyona yönelik etkinlikler (kermes, sinema, kahvaltı, spor müsabakaları vs…) yapılmaktadır. Son iki yıldır düzenli olarak yaptığımız Yeşilay Haftası AMATEM Kermesimizde hem hastalarımızın ürettiği ürünleri sergilemek, psikososyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamak, kliniğimizi tanıtmak hem de alkol-madde bağımlılığı üzerine toplumsal duyarlılığı artırmak amaçlanmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı