REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’ne 1.lik ödülü

PAÜ Hastanesi’ne 1.lik ödülü

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, 41. si düzenlenen Solunum Kongresi’nde, göğüs cerrahisi alanında bildiri ödülü aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2019 Çarşamba, 13:37

Pamukkale Üniversitesi Göğüs Cerrahisi, bu yıl 41. kez düzenlenen Solunum Kongresi’nden önemli bir ödülle döndü. Göğüs cerrahisi alanında yaptığı çalışmalar değerlendirilen PAÜ’ye 1.lik ödülü verildi.

Ödülü ve çalışmaları değerlendiren PAÜ Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilimdalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş, son 5 yılda ikinci kez aynı ödüle layık görülmekten mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Aydoğmuş, “Ödül kazanan bildirimiz yemek borusu ve nefes borusunda oluşan tıp dilinde fistül olarak adlandırılan kanallarla ilgili hastalardaki ameliyatlar hakkındaydı. Hem nefes borusu hastalıklarında hem yemek borusu hastalıklarında kliniğimizde, stent, lazer ve cerrahi olmak üzere dünyada uygulanan tüm güncel yöntemleri başarı ile uygulamaktan dolayı mutluyuz. Bu tür hastalar için çevre illerden de kliniğimize hastalar yönlendirilmektedir. Söz konusu çalışmamızdaki hastaların yaklaşık üçte ikisi hastanemiz dışındaki hastanelerdeki doktor arkadaşlarımızca kliniğimize yönlendirilen hastalardan oluşmaktaydı. Bu yönüyle sadece ilimize değil bölgeye hizmet veriyoruz” dedi.

Çalışma arkadaşları öğretim görevlisi Dr. Gökhan Öztürk ve öğretim görevlisi Argün Kış’ın özverili çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Doç. Dr. Aydoğmuş, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı