REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün bilim insanları beyaz etin ömrünü meşe peliti ile uzattı

PAÜ’nün bilim insanları beyaz etin ömrünü meşe peliti ile uzattı

PAÜ Gıda Mühendisi Bölümü’nün bilim insanları, meşe pelitinden elde edilen ekstraktın beyaz etin raf ömrünü uzattığı ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2018 Cuma, 11:04

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yapılan bilimsel çalışma ile meşe pelitinden elde edilen ekstraktın, beyaz etin raf ömrünü uzattığını ve doğal antioksidan kaynağı olduğunu ortaya koydu.

Öğretim üyesi Dr. Haluk Ergezer ile yürütülen bilimsel çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ramazan Gökçe, beyaz etin üstün besleyici özellikleri ve ekonomik anlamda daha kolay ulaşılabilir olması sebebiyle kırmızı ete nazaran daha çok tüketildiğine dikkat çekti.

Beyaz etin yüksek oranda doymamış yağ asitleri içermesinden dolayı oksidasyona karşı kırmızı ete oranla daha hassas olduğunu belirten Gökçe, “Sonuçta bu hassasiyet neticesinde ortaya çıkan oksidasyon nedeniyle beyaz etin lezzet, renk, kalite gibi özelliklerinde kayıplar yaşanmaktadır. Ayrıca bu olumsuz durumlara bağlı olarak mikroorganizma gelişimi gıdalarda bozulmalara ve tüketicilerde gıda kaynaklı zehirlenmelere neden olmaktadır. Beyaz ette bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik önemli stratejilerden biri antioksidan kullanımıdır. Beyaz ette antioksidan kullanımı yemlere, taze ete ve et ürünlerine ilave etme şeklinde uygulanabilmektedir. Biz taze beyaz ete uyguladığımız meşe peliti ekstraktı ile bahsettiğimiz olumsuz durumları önemli derecede engelledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı