REKLAMI GEÇ

THK 87. yaşında

THK 87. yaşında

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 16 Şubat 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 87.yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2012 Perşembe, 17:05

THK Denizli Şube Başkan Yardımcısı Onur Kayhan, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Valilik önündeki Atatürk Anıtında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma töreninin ardından ise Şube Başkanlığında kutlamalar kabul edildi.

Şube Başkanı yardımcısı Onur Kayhan, yaptığı açıklamada, THK’nın Cumhuriyetle özdeşleştiğini belirterek, “Cumhuriyet var olduğu sürece bu kurumda var olacaktır” dedi.

Atatürk’ün gösterdiği ilkeler çerçevesinde havacılığı gençlere öğretme çabası içerisinde olduklarını kaydeden Kayhan, Denizli’de gençlere ücretsiz model uçak ve yamaç paraşütü eğitim kursu düzenlediklerini ifade etti.

Kayhan, THK’nın, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” görüşü doğrultusunda Cumhuriyetin istikbalini göklerde yaşatmak için çalışmalara devam ettiğini bildirerek, “Cumhuriyetin 100. yılında kendi uçağımızı üretme gayreti içindeyiz” dedi.

THK’nın halktan aldığı yardımları yine halka dağıtan bir kurum olduğunu dile getiren Kayhan, THK’nın gelirlerinin artmasına katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı