REKLAMI GEÇ

Vali Münir Güney hayatını kaybetti

Vali Münir Güney hayatını kaybetti

Denizli’nin efsane valilerinden Münir Raif Güney, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1970-1975 yılları arasında Denizli Valisi olarak görev yapan Güney, 1980 Darbesi sonrası Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı da yapmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2017 Salı, 17:38

Denizli tarihinin önemli isimlerinden biri olan Vali Münir Raif Güney (89), yaklaşık 10 ay önce yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle İstanbul’da hastaneye kaldırılmıştı.

Yaşlılığın yanı sıra düşmeye bağlı olarak vücudunda kırıklar da oluşan Vali Güney, yoğun tedaviye rağmen cevap vermedi ve durumu giderek kötüleşti.

Son dönemlerinde komaya giren Vali Güney’den bugün saat 15.00 sıralarında kötü haber geldi. Denizli’nin efsane valilerinden Münir Raif Güney 89 yaşında hayata gözlerini kapattı. Vali Güney, İstanbul’da toprağa verilecek.

DENİZLİ’DE 5 YIL GÖREV YAPMIŞTI
Münir Raif Güney, uzun yıllar kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptıktan sonra Gümüşhane’de vali olarak ilk görevine başladı. Ardından bir süre Kars’ta görev yapan Vali Güney, 28 Temmuz 1970’de Denizli valisi olarak atandı. 23 Temmuz 1995’e kadar 5 yıl Denizli’de görev yapan Vali Güney, kent tarihinde önemli izler bıraktı.

VALİ MÜNİR RAİF GÜNEY KİMDİR?
Münir Raif Güney 15 Ağustos 1928’de Siirt’te dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İdari İlimler Şubesi’nden ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

İstanbul Hadımköy, Ortaköy, Arnavutköy, Çamlıca Bucak Müdürlükleri, Beşiktaş, Bakırköy, Beykoz ve Silivri Kaymakam vekillikleri, Hadim, Reyhanlı, Midyat, Palu, Beşeri, Gerede ve Üsküdar Kaymakamlıkları Kocaeli Vali Yardımcılığı, Gümüşhane, Kars, Denizli, Eskişehir, Trabzon, Aydın, Balıkesir, İstanbul Merkez Valilikleri yapan Münir Raif Güney, 1980 darbesi sonrası Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı yaptı. Güney, Türkiye İş Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu.

Münir Raif Güney, evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı