REKLAMI GEÇ

YENİCEKENT’TE AĞLATAN SEÇİM

YENİCEKENT’TE AĞLATAN SEÇİM

Bir süre önce uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yenicekent Belediyesi’nde seçim vardı. Sancak’ın yerine Hacı Mehmet Kesmez seçilirken, Kesmez, başkanlık koltuğuna gözyaşları içinde oturdu.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2010 Pazartesi, 18:10

Buldan’a bağlı Yenicekent beldesinde 23 Ekim tarihinde kahvehanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP’li Belediye Başkanı Nail Sancak’ın yerine yeni belediye başkanını belirlemek üzere başkanlık seçimi yapıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Yenicekent Beldesi’nde yapılan ilk meclis toplantısı öncesi jandarma, belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediye binasına girenler üzerleri aranarak içeriye alınırken, 9 meclis üyesinin tamamı seçimlere katıldı.

BASIN MENSUPLARI İÇERİ ALINMADI
Yenicekent Belediye Başkanlığı makamında kurulan sandıkta yapılan seçimde oy kullanma işlemi sırasında basın mensupları dahil kimse içeri alınmadı.

OYLARIN TAMAMINI ALDI
Yaklaşık 10 dakika süren seçim sonucunda tek aday olan MHP’li Meclis Üyesi Hacı Mehmet Kesmez, hem kendisinin hem de 2 AK Parti, 2 CHP ve bir Demokrat Partili meclis üyesinin tamamının oyunu alarak belediye başkanlığına seçildi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI
MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ve bazı partililerin de izlediği seçimlerin sonucunda gözyaşları sel oldu. Seçimin tamamlanmasının ardından odaya giren basın mensupları ve vatandaşlar yeni belediye başkanının gözyaşları ile karşılaştı. Tebrikleri gözyaşları içerisinde kabul eden ve zaman zaman zor anlar yaşayan yeni Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, çok acı bir olay yaşadıklarını belirterek, “Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Bu seçim bir bütün olduğumuzu gösterdi. Muhalefet partisindeki arkadaşlarımızla kardeşçe seçimi tamamladık. Biz bir bütünüz” dedi.

SEÇİMİN ARDINDAN TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİLDİ
Seçimlerin ardından Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, MHP’li meclis üyeleri Faruk Ertan, Hüseyin İğdeli ve İsmail Demirtaş, AKP meclis üyeleri Mustafa Yurdakul ve Ahmet Camioğlu, CHP’li meclis üyeleri Veli Yeşil ve İsmail Çoban ile DP’li meclis üyesi İbrahim Tokgöz birlikte fotoğraf çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı