REKLAMI GEÇ

Yunus Emre Haftası resmileştirildi

Yunus Emre Haftası resmileştirildi

Bu güne kadar Türkiye’de 6-13 Mayıs tarihleri arasında kutlaması gerçekleştirilen “Yunus Emre Haftası” 2012 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi haftalar arasına alındı. Yunus Emre Gönül Derneği Denizli Şube Başkanı Mümtaz Sami Özok, haftanın sona eriş tarihinin de 14 Mayıs Türk Dil Bayramına rastlamasının yine büyük bir önemi vurguladığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2012 Çarşamba, 10:00

Anadolu’da tasavvuf akımının ve Türkçe şiirin öncüsü olan ve insan sevgisine dayanan bir görüşü geliştiren Yunus Emre, bu güne kadar Türk toplumunda sevgiyi ve hoşgörüyü dile getirilen şiirleri, fikriyatı ve hissiyatıyla yaşatılırken, 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yunus Emre Haftası resmi haftalar arasında yerini aldı. Yunus Emre Haftası’nın 6 Mayıs’ta Hıdır ile İlyas’ın buluştuğu günde başlamasının ayrı bir anlamı olduğunu belirten, Yunus Emre Gönül Derneği Denizli Şube Başkanı Mümtaz Sami Özok, haftanın sona eriş tarihinin de 14 Mayıs Türk Dil Bayramına rastlamasının yine büyük bir önemi vurguladığını söyledi.

Özok, tüm Türkiye’de kutlanan Yunus Emre Haftasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Bizler de haftayı dernek çalışmalarımız kapsamında sürdürdük. Bu sene kutlamalar ilk defa resmi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi haftaları arasında yer aldı. Yerel TV’lerde hafta ile ilgili bilgilendirme konuşmalarımız gerçekleştirildi. Dernek bünyesinde ise, tüm Denizli halkına yönelik kutlamalarımız sürdürüldü. Bu etkinliklerde Yunus Emre’nin fikriyatı, hissiyatı üzerine geniş kapsamlı bilgiler verildi. Yine camilerde Cuma hutbesinde Yunus Emre’den bahsedildi. Okullarda şiir yarışmaları ve konferanslar düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde Yunus Emre’nin barışa, huzura ve Türkçe’ye yaptığı katkılar dile getirildi. Bu haftanın Türk Dil Bayramı’yla bütünleşmesi de ayrı bir güzellik olarak anlamını pekiştirdi. Önümüzdeki süreçte Konya, Elazığ ve Erzincan gibi illerde düzenlenecek olan Yunus Emre etkinliklerine Denizli olarak katılacak ve etkinliklere bizde destek vereceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı