1977'de Eskişehir'de doğdu. İlköğrenimini Bursa'da Ortaöğrenimini Denizli'de tamamladı. Aslen Denizli'nin Acıpayam İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kurt, polis memuru emeklisi Mustafa Kurt ve ev hanımı eşi Nurcan Kurt'un 3 çocuğundan ortancasıdır.
MESLEKİ GEÇMİŞİ
1995 yılında YİRMİ Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. Çeşitli yerel gazete ve televizyonlarda çalıştı. Mesleki kariyerini, şu an ortağı olduğu MEDYA S'de sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babası olan Kurt, Kamu Yönetimi mezunudur.
MESLEKİ DENEYİMİ
15 yılı aşkın mesleğinde, asayiş muhabirliği, ekonomi muhabirliği, istihbarat şefliği, haber müdürlüğü, sorumlu yazı işleri müdürlüğü, TV haber programcılığı, bölgesel ve ulusal medya kuruluşlarının kent temsilciliği, editörlük gibi görevlerde bulundu.
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Pamukkale Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunda görev aldı. Kurduğu cemiyet daha sonra Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni bünyesine alarak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ismiyle çalışmalarını sürdürdü.
MESLEKİ BAŞARILARI
Çok sayıda meslek içi eğitim sertifikasının yanı sıra Gazete Ege Denizli temsilciliği sırasında Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Çınar Rotary Kulübü tarafından teşvik ödülüne layık görülen Kurt, hayatı boyunca girdiği mesleki tek yarışma olan DGC 1. Kristal Horoz 2009 Basın Ödülleri Köşe Yazarlığı Dalı'nda ise Birincilik ödülü sahibidir.
HABERCİLİĞİ ÜZERİNE
Denizli tarihinin en kanlı mafya hesaplaşmaları sırasında ART'de kendisinin ve ekibinin izlediği cesur habercilik uzun süre zihinlerden silinmedi.
Denizli tarihinin ilk ve tek "Olaylı Nevruz"unu "özel haber" olarak gündeme taşıdı. Denizli'nin Tavas kırsalında yaşanan DHKP-C'ye yönelik kanlı operasyonu, Türkiye ilk onun altına imza attığı "özel haber" ile duydu.
Operasyona son imza da Sedat KURT'tan geldi. Yakalananları o zamanlar kameramanlığını yapan gazeteci Tahir AYGÜN ile görüntüleyen tek isimdi.
Dönemin Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon imzalı bir belgeye dayandırarak yaptığı "Askerden İrtica Uyarısı" başlıklı özel Türkiye gündemine oturdu.
Türkiye'nin kaçak göçmen gerçeği, Ak Parti'nin ilk yerel seçimler öncesi gizli olarak teşkilat içine yayınladığı "başkan adayı genelgesi", Orman Bakanlığı'nın Rusya'dan kiraladığı helikopterlerle yangınlara müdahale etmeye başladığı gibi akıllarda kalan bazı haberleri, bir Denizli muhabiri olarak ulusal medya vitrininden Türkiye'ye taşıması ise habercilik anlayışına yönelik farklı örneklerdir.
Kurt'un habercilik birikiminde NTV'nin de önemli bir yeri vardır. Haber kanalı sayesinde bölgenin birçok yerinde özel haberler, programlar, canlı yayın deneyimleri yaşayan Sedat KURT, Türkiye'nin en büyük deprem felaketlerinden biri olan Marmara Depremi sırasında da 17-22 Ağustos 1999 tarihleri arasında Yalova'da konuşlu NTV ekibi içinde görev yapmış, depremle birlikte gündeme gelen bina güvencesi konusuyla özdeşen Veli GÖÇER'i ilk kez yine onun özel haberi ülke gündemine taşımıştır.
KENT MEDYASINA KATKILARI
Gazeteci dostu Murat ACAR ile birlikte ortaklığını yaptığı Medya S çatısı altında Türkiye'nin ilk stadyum gazetesi olan STADYUM'u çıkardı.
Denizli'nin iş dünyasına hitap eden ilk gazetesi EKONOMİ D'yi çıkardı.
Denizli'nin ilk internet gazetesi www.denizlihaber.com'u yarattı.
YEREL DENEYİMLERİ
Yirmi Gazetesi (1995)
Yeni Gazete (1996)
Yeni Haber Gazetesi (1996-1997)
ART Televizyonu (1998-2002)
Medya S
www.denizlihaber.com
BÖLGESEL DENEYİMLERİ
Gazete EGE (1997-1998)
ULUSAL DENEYİMLERİ
NTV Televizyonu Denizli Temsilciliği
Cumhuriyet Gazetesi Denizli Temsilciliği