REKLAMI GEÇ

Ök: “2020 bütçesi, halkın bütçesi”

21 Aralık 2019 Cumartesi

Meclis çatısı altında, önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ardından da aralıksız olarak 2 hafta genel kurulda görüşülen 2020 yılı bütçesi kabul edildi.

Bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, bütçenin neredeyse yarısının doğrudan faiz harcamalarına gittiği yıllardan, %90’ının vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğu bütçelerin yapıldığı dönemlere gelmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ök, “2020 yılı bütçesi, ekonomide öngörülen dengelenme, disiplin ve değişim yaklaşımına uygun olarak hazırlanmış bir bütçedir. Aynı zamanda, önceki yıllarda olduğu gibi yine vatandaşlarımıza hizmet olarak gidecek ödemelerin payının arttırıldığı bir Hizmet Bütçesidir. IMF’ye muhtaç olmama bütçesidir” dedi.

“BÜTÇEDEN EĞİTİME BÜYÜK PAY ”
Bütçe kalemlerine değinen Ök, “Temel kamu hizmeti olarak görülen, yaygın ve kolay erişilebilir olması gereken eğitim faaliyetleri, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılı bütçemizde de en büyük paylardan birini almıştır. Nitelikli ve mutlu bireylerin yetiştirilmesi önceliğimizle, bütçenin 176.1 milyar lira yani %16.1’lik payını tek başına eğitime ayırdık” dedi.

“OLMAZSA OLMAZIMIZ SAĞLIK”
AK Parti dönemlerinde ülke olarak sağlıkta çağ atladıklarını dile getiren Ök, “Bununla kalmayıp, sunduğumuz sağlık hizmetlerinin kalitesi arttırmak ve her bir vatandaşımız için ulaşılabilir kılmak en büyük hedefimiz. Bu kapsamda ruhen ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesi için 2020 yılı bütçesinin %17.2’lik payını, yani 188.6 milyar lirasını sağlık harcamalarına ayırıyoruz” diye konuştu.

“KOBİLERE BÜYÜK DESTEK”
Genç girişimcilerin desteklenmesi ve KOBİ’lerin markalaşması, kurumsallaşması ve üretim kapasitelerinin arttırılması için KOSGEB bütçesine 1.4 milyar lira ayırdıklarını anlatan Nilgün Ök, “Ayrıca uygun maliyetli kredi ve ihracat kredi sigortası programları ile ihracatçımızın en büyük destekçilerinden birisi olan ve müşterilerinin %72,7’sini KOBİ’lerimizin oluşturduğu Türk Eximbank ile 2020 yılı sonunda 53,75 milyar dolar finansman desteği sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“2020 YILI BÜTÇESİ, HALKIN BÜTÇESİDİR”
2020 yılı bütçesinden 33.4 milyar liranın tarıma, 333.9 milyar liranın kamu çalışanlarına, 69.5 milyar liranın engelli evde bakım hizmetleri ve 65 yaş üstü muhtaç vatandaşlarımıza ayrıldığını söyleyen Ö, “Bu rakamlar hükümetlerimizce hazırlanan 2020 yılı bütçesinin de yüzde yüz vatandaş bütçesi olduğunu gösteriyor. Bizlere 18. kez bütçe hazırlama görevini veren milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı