REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR BATSIN MI?

1 Kasım 2010 Pazartesi

Sezon sonunda Denizlispor Bank Asya 1. lig’e düşmesiyle birlikte bir yönetim değişikliği yaşadı. Bu yönetim değişikliğinde Belediye Başkanı’nın rolü ve etkisi büyük. Yeni gelen başkan ve yönetim küme düşmüş bir takıma sahip çıkmanın sorumluluğuyla hızla işe soyundular, borç ve haciz kıskacı altındaki kulübe nefes aldırmaya çalışıyorlar.

Basına yansıyan gelişmelere bakarsanız Denizlispor kulübü hala bir ekonomik darboğaz içinde. Geçmiş dönem borçlarının yanında bir de süper lig’e çıkma mücadelesi veriyor Denizlispor kulübü. 10. hafta itibariyle takım lider ama son haftaki trend bir sinyali de işaret ediyor: Futbolcular sanki son kurşunumuzu atıyoruz, moralimiz son seviyeye gelmek üzere diyor.

Kulüpte para yoksa futbolcu oynamaz; aslanım, koçumla nereye kadar motive edebilirsiniz ki. Bu noktada görev ve sorumluluk Denizli Belediye Başkanındadır. Sayın Nihat Zeybekçi Denizlispor 1. lig’e düştüğünde sorumluluk örneği göstererek yeni Başkan Mehmet Özsoy’un arkasında duracağını ve her türlü desteği vereceğini söylemiştir ama bu sözler ne kadar yerine getirildiğini bilemiyoruz. Eğer işleyen bir sistem olsaydı bir spor firması Denizlispor kulübüne basın şovuyla haciz işlemini yapamazdı, buna cesaret bile edemezdi.

Denizli markasının en güçlü dinamosu Denizlispordur. Yurtdışında iş görüşmelerinde yabancı dostlarımız Denizli hakkında en küçük bir bilgileri yok iken Denizlispor’u tanımaktadırlar. Geçen sene yurtdışında bir otelde Denizlispor – Sivasspor maçının özetini izlediğimde çok şaşırmıştım. Belli ki futbol müthiş bir dil ve endüstri.

Bu takımı ekonomik olarak güçlü kılacak katkıyı başta yöneticiler olmak üzere bu şehrin insanları yapacaktır. Burada yönetime de birkaç kelime söylemek istiyorum:

Denizlispor yönetimi takım zor duruma düşmeden düzenli gelir sistemini nasıl kurarızı düşünmeli ve uygulamalıdırlar. Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin verdiği destek sözünün somutlaştırılmasını sağlamak da yönetimin sorumluluğundadır. Denizli kamuoyu gelişmeleri takip etmektedir ve sorumlu kişilerin bulundukları konumun ve pozisyonun hakkını da vermesini beklemektedir. Unutulmaması gerekir ki şu andaki yöneticiler Denizlispor’un ne ilk yöneticisidirler ne de son olacaklardır.

Bursaspor başarısının ekonomik dinamikleri dikkatle incelenmelidir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının kulübe ciddi destek sağladığı, şampiyon olduklarındaki başkanın sevincinden anlaşılıyordu. Hiç şüphe yoktur ki sayın Nihat Zeybekçi de 2011 seçimlerinden önce Denizlispor’u süper lig’e çıkaran başkan olarak anılmak isteyecektir.

Bu takım Denizli’nin gururudur. Denizlispor’a sahip çıkmak hepimizin görevidir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı