REKLAMI GEÇ

ZAMAN’IN YAPTIĞINI YAPAMAMAK

27 Temmuz 2011 Çarşamba

ZAMAN GAZETESİNİN MİSYONU

Biliyorsunuz; Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesi Zaman Gazetesidir. Gülen Cemaatinin yayın organı ve iktidarın en büyük destekçilerinden biri olması da bir diğer özelliğidir. En büyük diğer özelliği de bayi satışı çok düşük olmasına rağmen abonelik sistemini başarıyla sürdüren ve her sabah saat dokuz olmadan disiplinli bir biçimde evlerin, büroların kapılarına, posta kutularına iliştirilen bir gazetedir. Cemaate gönül verenlerin Cemaat bakış açısının daha fazla ve farklı insanlar tarafından da okunması ve öğrenilmesi için alışveriş ilişkisinde oldukları kişilere ticaretlerinin karşılığında ricayla abone yaptıkları ideolojik bir argümandır.

Türkiye’nin herhangi yerinde bir lokantada, köy kahvesinde, küçük esnaf dükkanlarında, araç servisleri gibi hemen her yerde masanın veya sehpanın üzerinde bu gazete gözünüze ilişir. Peki nedir bu gazetenin misyonu da her yere girmek zorunda hisseder kendini?

Zaman Gazetesi aslında Türkiye’de 2002 yılından bu yana yaşanan dönüşümün mimarlarından biridir. Polis – Adliye süreçlerinde Türkiye’yi sarsan operasyonlarda kamuoyu yaratmak adına büyük görevler üstlenmiştir. Ergenekon, Balyoz gibi büyük dava süreçlerinde toplumda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak için belgelerin yayınlandığı, bu konuda yazı işleri ve yazar kadrolarıyla belgelerin ışığında şüphelilerin itibarsızlaştırılmasında büyük görevi üstlenmiştir. Benzeri süreci CHP’yle ilgili her konuda da yapmaya devam etmektedir. Son dönemde İlhan Cihaner’in Denizli’den milletvekili adaylığını ve CHP’nin yemin etmeme eylemini toplum nezdinde itibarsızlaştırmayı büyük bir başarı(?) ile gerçekleştirmiştir.

Sonuçta Zaman Gazetesi iktidarın yayın organı gibi görünse de Türkiye’deki büyük değişimin çok önemli bir misyonunu gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin her yerinde saat sabah dokuz’a kadar dağıtımı gerçekleştirmek ve her kesimden insanın okumasını sağlamak büyük bir özveri ve başarıdır.

Bu yazı masa başında ahkam kesen, hiç kimseyi beğenmeyen ama iş çalışmaya gelince kaytaran ulusalcı dostlarımıza saygıyla ithaf olunur.

BÖLÜCÜ HAİNLER KİMDEN CESARET ALIYOR?

2 haftadır İstanbul’un Zeytinburnu ilçesi PKK’lı hainlerin saldırılarıyla çileden çıktı. Gece yarısı sokağa çıkan çakallar dükkanlarında Türk bayrakları olan işyerlerine saldırdı, araçları yaktı. Devletin güvenlik kuvvetleri vatandaşın güvenliği sağlamakta etkisiz kalınca semtin gençleri kendi savunmalarını yapmaya başladı. Her gece yaşanan gerginlik 2000 kişilik güvenlik kuvvetinin ilçede görev yapmasıyla kontrol altına alındı. Alındı alınmasına da ortalığı yakan yıkan it sürüsünü cesaretlendirircesine mahallede tavır koyan 17 genç tutuklandı.

Vergi vermeyiz diyerek, 13 şehidin olduğu gün meydan okurcasına özerklik ilan ederek, arabası ve dükkanı yanan vatandaşı sindirirerek birileri bu it sürülerine cesaret veriyor. Bize de yazıklar olsun demekten öte bir şey kalmıyor….

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı