REKLAMI GEÇ

264 25 25

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Çoban ateşi deyince ne anlıyorsunuz? Karanlıkta dağlarda kalmış ve yolu kaybetmişseniz çoban ateşinin anlamı çok büyüktür. Uzaklardan ateş gördüğünüzde, bir umut penceresi açılır. Zira ateşe doğru gittiğinizde çoban, çıkınındaki azığını paylaşacak ve size yolu gösterecektir. Kısaca çoban ateşi hayat kurtarır.
Hayatın renkleri giderek daha da kararıyor. Nefes alıp vermek hiç kolay değil artık. Her geçen gün iç karartan bir gelişme daha yaşanıyor.
Dışarıda Suriye ile savaşın eşiğindeyiz. Bizimki Esad’da takmış durumda. ‘Esad’sız bir Suriye’ isteyen emperyalizmin değirmenine su taşımaya devam. Diktatör Esad rejimi yıkılacak, yerine Müslüman Kardeşler örgütünün özgürlükçü (!) şeriat yönetimi gelecek. Suriye üç parçaya bölünecek. Bunun adı özgürlük olacak.
İçeride durum daha vahim. ‘Özgürlük’ artık sadece iktidara. Ona uymayanın vay haline. Demokrasi iktidara destek olmak için var artık. Hukuk sadece bizimkinin “irade-i seniye” sinden ibaret. O ne derse o!
Üniversiteler tamam, nefesi kesildi. Basın zaten yola gelmişti. Sivil toplum nanay. Ordu artık milletin değil, majestelerinin emrinde. Eğitim artık tümüyle imam hatip. Yetmez ama evet, diyerek yargı da hal’edildi. Muhalefeti hiç sormayın. Dikensiz gül bahçesi oldu mübarek memleket.
Kadın ikinci sınıf bile değil. Giderek yok sayılmaya mahkum. Kadın cinayetleri ve aile içi şiddet giderek artıyor. Her gün üçüncü sayfa haberleri bu hikayelerle dolu. Şimdilik bu tür haberleri yapmak yasak değil. Her nedense ve hala bu konuda göstermelik de olsa duyarlılık gösteriyorlar. Ele güne karşı kadın ve aile içi şiddet konusunda hukuk kurallarında henüz geri adım atılmadı.
Memleket bu kadar keyifsizken arada çoban ateşleri yanıyor ve umut ışıltıları saçıyor. Ankara Barosu kadına karşı şiddeti önlemek için Gelincik adlı projeyi uygulamaya koymuştu. Denizli Barosu da bu projenin benzerini Denizli’de hayata geçiriyor. Hem de Valilik ve Belediye’nin de desteğiyle. Baro başkanı Sn. Av.Müjdat İlhan bu işe çok emek harcadı. Her ikisi de hukukçu olan Denizli Valisi Sn. Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Sn. Osman Zolan projeye katkı koydular. Sağ olsunlar, var olsunlar…
Üç kurum arasında protokol imzalandı. Bugünlerde yürürlüğe girdi. Denizli Barosuna bağlı tam 43 kadın avukat gönüllü oldu. Ankara’da ve Denizli’de eğitimlere katıldılar. Mesleki uzmanlıkları yanında kadına karşı şiddetin önlenmesi ve hak arama mücadelesinin gönüllü fedaileri oldular. Şimdiden hepsini kutluyorum.
264 25 25
Bu numarayı not edin. Denizli’de şiddete geçit vermeyecekler. Her gün kadın avukatlar bu telefonun başında olacaklar. Kendiniz ya da yakınınız için arayın, yardım isteyin. Hizmetler ücretsiz. Şiddete uğrayan kadının hak arama mücadelesine destek verilecek. Koruma önlemleri alınacak. Savcılık, Adli Tıp işlemleri yapılacak. Sığınma evlerinde barınma olanağı sağlanacak.
Denizli’de Şiddeti Önleme ve Şiddet Mağdurlarına Hizmet Merkezi çalışmaya başladı. Bir çoban ateşi yandı. Telefon numarası, 264 25 25. Adresi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı İNBA İşhanı Kat. 6 Denizli.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı