REKLAMI GEÇ

BEYTÜŞŞEBAP

4 Eylül 2012 Salı

Beytüşşebap ne demek bilen var mı?

Arapça gençlik, tazelik evi demekmiş. Beytüşşebap’ta dün yine acılarımız tazelendi. Taze mezar toprağına, 10 genç şehit daha verdik.

Üsteğmen Sami Çiftçi (Afyonkarahisar)
Asteğmen Burak Erdi Uysal (Muğla)
Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt (Gaziantep)
Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez (Antalya),
Çavuş Ramazan Emre Ala (Konya),
Onbaşı Süleyman Güleç (Bursa)
Er Serdar Küpeli (Adıyaman),
Er Osman Yıldız (İstanbul),
Er Uğur Sağdıç (Tokat)
Er Emrah Karataban (Edirne)

Bu on yiğidin bizim rahmet dileğimize ihtiyacı var mı?

Onlara nasıl hesap vereceğiz, biz onu düşünelim.

Artık kanıksadık.

PKK terörü ile mücadele eden şehitlerimize dair haberler üç gün içinde gündemden düşüyor. Üç gün boyunca “nefretle kınama, lanetleme” mesajları yayınlanıyor.  Tekrar “Üç beş Mehmet” şehit oluncaya kadar tıs.

Beytüşşebap olayına taktım. Bugüne kadar çoğunlukla dağda çatışmada, yola döşenen mayının uzaktan patlatılmasıyla, nakil sırasında konvoylara yapılan saldırılarda şehit veriyorduk. Burada durum biraz farklı.

PKK saldırısı gece saat 22.00 sıralarında başladı. Kalabalık PKK’lı grubu, Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı ile hemen ilçe yakınındaki Bolu Komando Tugayı’na bağlı birliğin üs bölgelerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Aynı anda, ilçe merkezine sızan bir grup PKK’lı da Kaymakamlık başta olmak üzere Polis Lojmanları ve diğer resmi kuruluşlara ateş açmaya başladı.

Olay dağda tepede değil, ilçenin merkezinde gerçekleşti. Yüzlerce militan gelip kenti basmış yani. Hükümet konağına bayrak dikmelerini 10 şehit vererek engelleyebildik. 20 PKK’lı öldürüldü, diye haberler geçti. Kent merkezindeki üç ölüyü de, devletin elinden alıyorlardı neredeyse. Üç ölünün cenazesini taşıyan zırhlı araca PKK flaması bile astılar.

Selahattin Demirtaş, Hakkari’den Şırnak’a 400 km.lik alanı PKK kontrol altına aldı, deyince ağalar köpürdüler. Yalan mı? Örgüt dağı tepeyi almış, kentleri basıyor.

Bush döneminin ABD Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice  (Hani 2006 da Ankara’yı ziyaretinde bokunu bile paketleyip götüren kadın) Orta doğuda 22 ülkenin sınırları değişecek, demişti. Hatta Pentagon kaynaklı bölge haritası yayınlamışlardı. Bu plan ve harita adım adım uygulanıyor. ABD desteğiyle eşkıya hançer gibi yüreğimize saplandı. Dağdan düze indi. Yolları kontrol ediyor, vergi salıyor. Şehirleri basıp devlet kurumlarına saldırıyor.

Terörle mücadele eden asker polis karargahlara sıkıştı kaldı. Moral desen sıfır. Geçmişte terörle en sert mücadeleyi yapan komutanlarının cezaevlerine doldurulduğunu gören askerde poliste moral ne arasın? Köpekleri sal, taşları bağla! Sonra otur ağla!

Bizimkiler hala müzakere peşinde. Akil adamlarla (!) müzakere edecekler. Vay başımıza gelen. Her gün Mehmetlerimizi şehit edenler ve uzantılarıyla müzakere, Suriye yönetimiyle mücadele.  Pencerende cam varsa komşunun camına taş atma!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 4 Eylül 2012, 15:38

Birer birer yetiştirip, beşer onar şehit verdiğimiz gençlerimiz toprak altında uyurken, bizlerin ayakta uyumaya, onların sadece matemini tutmaya hakkımız da yok, vaktimiz de..Gömülen sadece onların bedenleri değildir. Onların yaşam hakkı, her türlü hesabın dışında tutulmalıdır. Saygılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı