REKLAMI GEÇ

BOKO HARAM

16 Nisan 2016 Cumartesi

Tam adı, Peygamberin Öğretilerini Yayma ve Cihad için Halk Komitesi. 2002’de kurulmuş. Boko, book (kitap) kelimesinden türemiş. Boko Haram’ın anlamı, batılı eğitim haramdır. Afrika’da Nijerya’dan başlayarak, Çad, Kamerun ve Nijer’de faaliyet gösteriyor. El Kaide, Işıd, El Nusra ve benzerleri gibi Vahhabi anlayışıyla şeriat için cihad ediyor(!).

Çocukları kaçırmakla ünlü. Boko Haram şiddeti nedeniyle 1.3 milyon çocuk evinden ayrılmak zorunda kalmış. Örgütün uyuşturucu verdiği erkek çocuklarını, sadakatlarını göstermek için kendi ailelerine saldırmaya zorladığı, kızların da cinsel saldırı ve militanlarla zorla evlendirilmek dahil her tür şiddete maruz kaldığı biliniyor. Kız çocukları seks kölesi olarak alıp, satıyorlar. İntihar saldırılarında kullanılan kızlara, uyuşturucunun etkisindeyken intihar yeleği giydiriyorlar. En yüksek çocuk intihar eylemcisi Kamerun’da görülüyor. Burada sekiz yaşındaki çocukların bile bu amaçla kullanıldığı ortaya çıktı.

Işid’den, El Kaide’den farkı var mı? Onlar da küçücük çocukları kaçırıp, canlı bomba, seks kölesi yapmıyorlar mı? Çocukları parayla alıp satmıyorlar mı?
                                                                                  ***
Son yıllarda Türkiye’de kadınlara ve çocuklara karşı artan şiddet sizi de korkutmuyor mu? Sözde dini eğitim veren vakıflar, dernekler Türkiye’nin dört bir yanına yurtlar, çocuk evleri açıyorlar. Kollanan bu yapılar tamamen denetimsiz. Küçücük çocuklarımız, pedagojiden bihaber sözde eğitmenlerin elinde, insaflarına kalmış.

Karaman’da cinsel saldırıya maruz kalan çocuklar vakası ilk değil. Son da olmayacak. Giderek tırmanan çocuklara karşı şiddet ve tecavüzün ileride ne hale geleceği,Ortadoğu ve Afrika’da yaşanan örneklerden anlaşılıyor.

Vah benim güzel yurdum. Nereden nereye!… Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Bayramı çoktan sulandırıldı. Hazreti peygamberin nüfus kütüğü ellerindeymiş gibi, Kutlu Doğum programlarıyla çakıştırdılar Çocuk Bayramı’nı.

Bu yıl da sözde şehit sayısının artması bahanesi ile kutlamaları yasaklamaya çalışıyorlar. Oysa ‘Gazi’ TBMM’nin kuruluş yıldönümü olan bu günün kutlanması, anılması özellikle şehitler ve gaziler için daha değerli. Ulusal bir bayram gününü kutlamak, bu ülke uğruna canını ortaya koyan şehit ve gaziler için neden üzücü olsun?

Çocuklarımızın parlak bir geleceği olsun istiyorsak, onların özgür ve aydın bireyler olarak yetişmesi için inadına, 23 Nisan!

İlkokulu okuduğum köyde, zamanın eğitim politikasının sonucu olarak en önemli gün ve bayramdı, 23 Nisan. Haftalar önce hazırlıklar başlardı. Şiirler, oyunlar, şarkılar hazırlanırdı. Köy meydanında, çiçekler ve bayraklarla süslenmiş bir alanda, tüm köylünün katımı ile kutlanırdı bu büyük bayram.

Çocuk Bayramı’nda okuduğum ve hala aklımdaki dizelerle, Bayramınız Kutlu Olsun!.
İnatla içinizdeki çocuğu koruyun, Çocuklarınızı 23 Nisan’la buluşturun.

Bugün Yirmi Üç Nisan,
Toplandı bütün vatan,
Millet Meclisimize
Atatürk oldu başkan

Kaldırdı hasta yurdu,
Yılmaz bir ordu kurdu,
Türk’ün şanlı sesini,
Dünyalara duyurdu.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı