REKLAMI GEÇ

CUMANIN GELİŞİ VE TGB

10 Haziran 2012 Pazar

Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belli olurmuş. Bu kez Denizli de Cumanın gelişi Perşembeden belli oldu. Geçtiğimiz Cuma günü Başbakan açılışlar ve partisinin kongresi için Denizlideydi. Ulaştırma Bakanı Binali bey perşembeden geldi. Hazırlıklara nezaret etti. Aynı gün Pamukkale Üniversitesinin önüne gelene, pardon iktidardan her gelene verdiği fahri doktoralardan birini aldı.

Başbakanın Denizli ziyaretlerinde gösterişli açılışlar ve TGB’li gençlerin tedbiren gözaltına alınması klasikleşti. Daha önce, yine Başbakanın gelişinden önce yine birkaç genç gözaltına alınmıştı. O zaman ellerinde suç aleti olarak eve götürmek için aldıkları bir torba mandalina vardı.

Gençler de bir alem, onları engellemeye çalışan polis de. Başbakan İstanbul’da roman açılımı yaparken, “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açan iki gence geçtiğimiz günlerde 8,5 yıl hapis cezası verildi. Bu pankart işi sakat. Pankart yerine kalaşnikof taşısa bu kadar ceza alırlar mıydı bilmem.

Denizlideki gençler uyanmışlar. Hem pankartlı eylem yapmanın, hem gençliğe özgü mizah anlayışıyla kafa bulmanın, hem de ceza almamanın yolunu bulmuşlar. Ne diyelim bravo.

Başbakan Denizli ye gelmeden önce perşembeden iki TGB’li genci karakola almışlar. Sebep, motosiklet binerken başlarına kask takmamışlar. Haber verdiler, avukat arkadaşlar gitti. Polis ‘resmi gözaltı yok’ diyerek gençleri serbest bırakacaklarını söylemiş ve o sırada Denizli de bulunan Bakan Binali Yıldırım’ın üniversiteden ayrıldığı haberi gelince serbest bırakılmışlardı.

Türkiye’nin her yerine olduğu gibi Denizli de Başbakanın gelişi nedeniyle Valilik, Belediye ve polis alarma geçti. Bir yandan hazırlıklar yapıldı, bir yandan da olası protesto eylemlerine karşı yoğun bir takip başlatıldı. TGB’li gençler elbette gözaltına alınacaklarının farkındaydılar, hazırlıklarını ona göre yapmışlar. Önceden gizlilikle hazırladıkları eylem planını ikişer, üçer kişilik gruplar halinde uygulamaya döktüler.

İlk eylem ve ilk pankart TGB merkezinde gerçekleşti, “BÜTÜN KALELER ZAPTEDİLEMEZ BİZ VARIZ” yazılı pankartı kendi binalarından sallandırdılar.

Sonrakiler Türk insanının mizah gücünü ortaya koyuyor. Her biri ayrı bir komedi. Birine “PANKARTTA BİR ŞEY YOK DEDİK İNANMADINIZ, NE OLDU ŞİMDİ ?” yazmışlar, gözaltına alınan gençlerin elindeki bu pankarta el konulmuş.

Bir diğeri “BUDA MI GOL DEĞİL MEMUR BEY” yazılı, bir başkası “DENİZLİ KAZAN SİZ KEPÇE, ASIL PANKART NEREDE?” Gençler kendilerini takip eden ve nasılsa Başbakanın geleceği saatten önce gözaltına alacağı belli olan polise, bu pankartlarla iyi bir şaka yapmışlar. Sonraki iki pankart da çok keyifli. Biri “KEKİMİZİ BEĞENDİNİZ Mİ”, diğeri son günlerin internet geyiği “OĞLUM BAK GİT”

Gençlerin mizah duygusuna ve eylem biçimine bayıldım. Ülkenin içinden geçtiği bu karanlık günlerde demokratik bir hak olan protesto gösterisi veya basın açıklaması yapma özgürlüğü giderek yok olurken, Denizlili gençler hem bu özgürlüğün altını kalın bir çizgiyle çizdiler, hem de fena halde dalga geçtiler.

Sonuçta 9 genç gözaltına alındı ve Başbakan Denizliden ayrıldıktan sonra serbest bırakıldılar. Gençlerin esprili protesto girişimleri ve yaptıkları “pankartlı işletme” bir soruşturmaya ya da davaya konu edilir mi bilmem. Ama bu pankartlardan bile dava açacak savcı bulunur mu ? Ararsan bulunur. Dava konusu olursa bu davanın trajikomik bir yargılamaya yol açacağı kesin.

Parasız eğitim istiyoruz yazılı pankarta 8,5 yıl hapis verilirken “PANKARTTA BİR ŞEY YOK DEDİK İNANMADINIZ NE OLDU ŞİMDİ” yazılı pankarta ve diğerlerine ne yapılacağını yaşayıp göreceğiz.

Macera devam ediyor…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ferah IŞIK   -  Bağlantı 17 Haziran 2012, 18:45

Yüreğine, kalemine sağlık Zafer abi..Çok beğendim.. Yılmaz Özdilvari harika bir yazı…İyi günler

atatürkün askeri   -  Bağlantı 13 Haziran 2012, 00:19

Tgb’den de bu beklenir helal olsun…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı